Cu ce să NU te speli în zona intimă

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Vineri, 03 aprilie 2015, 14:45
Zona intimă este o parte foarte sensibilă a corpului tău, iar orice substanță chimică sau cu un ph foarte diferit de cel al pielii tale te poate îmbolnăvi. Vezi cu ce să Nu te speli în zona intimă, dacă vrei să te ferești de infecții și iritații.

Gel de duș obișnuit

Orice săpun și gel de duș din comerț nu face decât să perturbe flora microbiană sănătoasă din zona intimă. Cu alte cuvinte, bacteriile bune care locuiesc în vagin sunt înlăturate sau distruse de chimicalele și ph-ul acid al săpunurilor, deschizând calea pentru candidoze și alte infecții.

Săpunuri antibacteriene

Ca și în cazul gelurilor de duș, ideea că spălăturile vaginale cu săpun antibacterian înlătură o infecție este total greșită.

Ba mai mult, cu cât substanța folosită pentru așa zisa dezinfectare a zonei intime este mai agresivă (oțet, bicarbonat, iod, betadină, săpun cu sulf, geluri antibacteriene, etc), cu atât ucide mai multe bacterii bune și ajută infecțiile să se împrăștie, să se agraveze și să dezvolte rezistență la tratamentele prescrise de doctori.

Iaurt cu fructe sau adaos de zahăr

Multe femei care citesc sfaturi pe Internet, au aflat că spălăturile cu iaurt pot ajuta flora microbiană naturală a vaginului să se refacă. Problema este că nu toate folosesc iaurt natural, simplu, pentru aceste tratamente naturiste, ci cumpără iaurturi îndulcite, cu coloranți și aditivi care irită pereții sensibili și delicați ai vaginului.

În plus, amestecurile care conțin chiar și puțin zahăr sau fructe pot duce la infecții groaznice cu simptome mai mult decât deranjante.

Apă de gură

Din păcate, multe femei cred că dacă apa de gură omoară microbii în reclame, poate fi folosită pentru a scăpa de infecții, mâncărimi și mirosuri neplăcute și în zona intimă.

Nu numai că ea conține alcool, care usucă și irită țesuturile sensibile, dar conține substanțe puternic antimicrobiene, care distrug bacteriile bune și deschid calea pentru infecții cu fungi, cum ar fi candida, sau alte tipuri de bacterii și microbi vaginali.

Sursa foto femeie baie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!