Ce vindeci cu semințe de susan

De Consuela Stratulat, pe
Susanul este una dintre cele mai vechi plante, fiind cultivată de peste 5.000 de ani. Vezi ce boli poți trata cu ajutorul ei.

Semințele de susan conțin cantități mari de calciu și magneziu, iar în Egiptul Antic erau folosite ca medicament. Femeile din Babilon credeau că amestecul de susan și miere le sporește frumusețea și le menține tinețea, iar soldații romani consumau acest elixir pentru a obține putere și energie.

Beneficiile semințelor de susan au fost studiate și în ultimii 20 de ani, iar rezultatele arată că au proprietăți terapeutice, potrivit cuisineandhealth.com.

Ajută la tratarea diabetului

Un studiu din 2011 a arătat că uleiul de susan a amplificat eficiența medicamentelor pentru diabet, Alte cercetări din 2006 au demonstrat că folosirea de ulei de susan la gătit scade tensiunea arterială și nivelul de zahăr din sânge.

Scade tensiunea

Cercetătorii au arătat că uleiul de susan are efecte pozitive asupra pacienților cu tensiune mare, care luau diuretice sau beta-blocante. Specialiștii recomandă să folosești acest ulei pentru gătit, deoarece reduce atât tensiunea sistolică, cât și pe cea diastolică.

Tratează gingivita și elimină placa dentară

Uleiul din semințe de susan este folosit de mii de ani în medicina tradițională indiană pentru menținerea sănătății orale. Oil-pulling-ul cu ulei de susan previne apariția cariilor, tratează gingiile care sângerează și gâtul inflamat și întărește dinții. Numeroase studii clinice au confirmat că susanul este mai bun pentru tratarea problemelor dentare decât sunt produsele din comerț. În plus, uleiul de susan reduce considerabil dezvoltarea streptococilor responsabili cu formarea plăcii dentate.

Previne scleroza multiplă

Cercetări efectuate pe șoareci au arătat că uleiul de susan previne apariția sclerozei multiple, deoarece reduce producerea unei proteine care provoacă inflamații auto-imune și atacă sistemul nervos.

Protejează rinichii

Uleiul din semințe de susan protejează rinichii împotriva unor probleme ce pot apărea din cauza folosirii antibioticelor.

Eficient în tratarea arteroscleroza

Uleiul de susan previne formarea plăcii pe artere și menține sănătatea sistemului cardiovascular. Este indicat să îl folosești la gătit, pentru că este printre cele mai sănătoase uleiuri.

Luptă împotriva cancerului

Uleiul de susan conține substanțe care prevon răspândirea tumorilor în următoarele tipuri de cancer: leucemie, melanom, cancer de colon, cancer de prostată, cancer la sâni, cancer la plămâni, cancer pancreativ.

Susanul, la fel ca usturoiul, turmericul sau mierea de albine, ar trebui consumat constant, pentru că îți protejează organismul și te menține sănătoasă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!