Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci hamburger?

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 22 iunie 2020, 15:08
Mâncarea de tip fast-food este hulită de medici, nutriționiști și scoasă din meniul lor de adepții runui regim alimentar sănătos. Și există toate motivele pentru această decizie drastică.

Un inforgrafic realizat de experții americani arată efectele pe care le are hamburgerul asupra corpului uman, la 10 minute, până la o oră din momentul în care a fost consumat.

Astfel, la doar 10 minute după ce cineva a mâncat un hamburger glicemia din organism atinge un nivel anormal, la intevral de jumătate de oră se deshidratează, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta se face în… trei zile.

În primele 10 minute

Hamburgerul cu cașcaval conține 540 de calorii, numărul acestora variind însă în funcție de restaurantul de la care cumpărăm produsul. Această combinație determină o creștere enormă a zahărului în sânge, dar, pe lângă acest lucru, determină și dependența. Când consumăm hamburger, corpul nostru emană dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.

Uite și rețeta clasică de hamburger, gata în 45 de minute!

După 20 de minute

Chifla burgerului conține multă fructoză din siropul de porumb pe care îl conține, dar și sodiu. Ambele substanțe dau dependență și fac ca organismul tău să vrea să mănânce și mai mult.

După 30 de minute

Un hamburger făcut în restaurantele din Statele Unite conține 970 de miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare duce la deshidratare, cu simptome asemănătoare celor generate de foame. În aceste condiții, produsul te păcălește extrem de ușor și tu vrei să mănânci și mai mult.

Prea mult sodiu în organism îngreunează eliminarea acesteia prin rinichi. Iar de aici se formează un cerc vicios, inima începe să bată mai repede, ca să pompeze mai mult sânge la creier, crescând astfel tensiunea. În cele din urmă, consumatorul ajunge să se confrunte cu boli cardiace și atacuri cerebrale.

După 40 de minute

Ai senzația de foame. Acest lucru este determinat de creșterea nivelului de zahăr în sânge, făcându-te să vrei să mănânci și mai mult.

După 60 de minute

În mod normal organismul digeră mâncarea într-un interval cuprins între 24 și 72 de ire. Totuși, conform concluziilor specialiștilor americani în nutriție și alimentație, un singur burger durează mai mult de trei zile să fie digerat în totalitate, din cauza faptului că este bogat în grăsimi. Grăsimile trans, cel mai periculos tip de grăsimi, sunt digerate în 51 de zile de organis. Un burger poate conține în jur de 1,5 grame de grăsimi trans, asociate bolilor de inimă, obezității, cancerului și diabetului.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!