Ce se întâmplă în corpul tău când folosești mereu telefonul mobil

De Amelia Matei, pe
Telefonul mobil a devenit o necesitate, însă nu trebuie să abuzezi de folosirea lui. Vezi ce se întâmplă când stai mereu pe smartphone.

În zilele noastre, telefoanele mobile nu sunt folosite doar pentru sunat și trimis mesaje, ci reprezintă o conectare la lumea înconjurătoare. Deși sunt foarte utile, folosirea lor are și efecte adverse.

Devii antisocială

Un studiu efectuat de cercetătorii britanici a arătat că oamenii au sentimente negative față de persoanele care discută cu ei în timp ce au telefonul la vedere, potrivit powerofpositivity.com. Cercetările au arătat că cei care au smartphone-ul aproape nu inspiră la fel de multă încredere ca cei care nu au astfel de dispozitive aproape. Încearcă să stai departe de telefonul mobil când ieși în oraș, pentru că este o dovadă de respect față de cei din jurul tău.

Crește nivelul stresului din organism

Faptul că telefonul tău trimite constant semnale de la Facebook sau mail te stresează, chiar dacă nu îți dai seama de asta. Un studiu al cercetătorilor suedezi a arătat că femeile care folosesc în exces telefonul mobil sunt predispuse la probleme cu somnul și stres, în timp ce bărbații care au aceleași obiceiuri au un risc crescut de depresie.

Verificarea continuă a telefonului te face anxioasă, pentru că te gândești mereu că ar putea să te sune șeful tău sau un fost iubit. Încearcă să nu mai depinzi atât de mult de acest dispozitiv și te vei simți mult mai bine.

Sistemul imunitar devine mai slab

Știai că telefonul mobil conține mai mulți germeni și bacterii decât capacul de la toaletă? Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Londra a arătat că pe aceste dispozitive se află bacterii periculoase, precum E.coli. Poți limita expunerea la acești germeni dacă folosești telefonul mobil mai poțin și te speli pe mâini frecvent.

Crește riscul apariției durerii cronice

Cercetătorii suedezi au observat că oamenii care trimit des mesaje de pe telefonul mobil se expun riscului de a suferi de dureri cronice de gât, spate și mâini. Mișcările repetitive pot irita țesutul din organism și pot cauza inflamații care duc la durere. Cei mai mulți oameni își înclină capul la 60 de grade atunci când folosesc telefonul, situație care echivalează cu a pune o presiune de aproximativ 30 de kilograme asupra gâtului și coloanei. Încearcă să ții telefonul drept, în fața ta, și întinde-ți cât mai des mușchii gâtului, pentru a preveni problemele.

Poți suferi de probleme de vedere

Telefonul mobil îți poate afecta vederea, așa că limitează timpul pe care îl petreci pe acest dispozitiv. Încearcă să faci des pauze în care să îți odihnești ochii și poți încerca chiar și câteva exerciții pentru o vedere mai bună.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!