Ce să arunci din bucătărie ca să fii sănătoasă

De Amelia Matei, pe
Știai că multe lucruri din bucătăria ta sunt periculoase? Află care sunt.

Îndulcitorii artificiali

Îndulcitorii artificiali îți fac organismul să depoziteze grăsimea și cresc riscul de diabet, potrivit justnaturallyhealthy.com. Același lucru este valabil și pentru alimentele și sucurile care conțin aceste ingrediente. Pe lângă faptul că te îngrașă, îndulcitorii artificiali provoacă și probleme grave de sănătate, precum infarct, accident cerebral sau Alzheimer.

Recipientele din plastic

Recipientele și sticlele din plastic nu au ce să caute în bucătăria ta, dacă nu vrei să suferi de tulburări endocrine. Când ești expusă la substanțele care se găsesc în aceste obiecte, riști să suferi de tulburări de atitudine, hipertensiune, infertilitate sau cancer de sâni, tiroidă sau prostată.

Odorizantele de cameră

Odorizantele de cameră conțin substanțe care duc la pubertate precoce și alte probleme de sănătate, precum cancerul, spun cercetătorii. Dacă nu îți place mirosul din casa ta, găsește cauza acestuia și elimin-o. Aerisește în fiecare dimineață, iar dacă vrei un miros plăcut, alege uleiurile de bună calitate, care nu îți pun în pericol sănătatea.

Produsele de curățare

Produsele de curățare nu sunt deloc bune și cresc riscul de cancer la sâni. Înlocuiește-le cu produse naturale, precum lămâie, bicarbonat de sodiu sau oțet.

Condimentele vechi

Condimentele conțin o cantitate mare de antioxidanți, minerale și vitamine și ajută la absorbția nutrienților din mâncare. Totuși, în momentul în care se învechesc pot fi toxice. Ai grijă că îți înnoiești mereu depozitul de condimente.

Rezervele de sucuri carbogazoase sau dietetice

Apa este cel mai bun mod de hidratare. Renunță la sucuri, dacă vrei să fii sănătoasă, și înlocuiește-le cu limonadă sau sucuri naturale. Numeroase studii au arătat că aceste băuturi cresc riscul apariției diabetului.

Buretele de vase

Numeroase studii au arătat că buretele de vase este cel mai murdar lucru din bucătărie. Unii specialiști recomandă să îl pui zilnic în cuptorul cu microunde, pentru a elimina germenii, însă cel mai bine este să îl schimbi cât mai des sau să îl înlocuiești cu o cârpă. Cârpele se usucă mai repede și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor.

Cum să trăiești sănătos?

Stilul de viață este foarte important și influențează starea ta de sănătate. O alimentație bazată pe produse naturale, mișcarea și evitarea dulciurilor și a sucurilor sunt esențiale pentru ca organismul tău să funcționeze bine. Folosește cât mai multe produse organice și citește întotdeauna eticheta alimentelor pe care le cumperi.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!