Ce este pliul epicanthic și ce înseamnă dacă îl ai

De Amelia Matei, pe
Pliul epicanthic este situat în unghiul intern al ochiului și se găsește mai ales la persoanele din rasa galbenă. Vezi ce înseamnă dacă al ai și tu.

Nu se știe motivul exact pentru care asiaticii au pliul epicanthic, însă cercetătorii sunt de părere că acesta a apărut pentru ca populația să facă față vântului aspru și zăpezii. Acest pliu este foarte comun și în rândul copiilor de altă rasă până în momentul în care începe să le crească podul nasului. Și ochii copiilor cu sindrom Down au pliul epicanthic.

O altă teorie susține că oamenii care trăiesc în zone în care lumina soarelui este puternică au dezvoltat acest pliu pentru a-și proteja ochii de razele ultraviolete.

Cauze medicale ale pliului epicanthic

Dacă pliul epicanthic apare la persoanele care nu vin din anumite zone geografice, poate fi semnul unor boli grave, mai ales dacă este asociat cu retard mintal sau slăbiciune musculare. Astfel, poate apărea din cauza unor probleme genetice, precum o anormalitate a cromozomilor.

Toți oamenii au, la naștere, acest pliu, dar dispare odată cu trecerea anilor. Dacă rămâne și la maturitate, poate fi transmis genetic generațiilor care urmează.

Poți avea pliu epicanthic și fără alte motive și poate fi un semn că strămoșii tăi provin de pe tărâmuri îndepărtate. Pliul poate fi corectat prin chirurgie estetică, dar dacă nu te deranjează, ar trebui să nu iei nicio măsură. Un pic de machiaj te poate ajuta să dai impresia că pleoapa ta este ridicată.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!