Ce boli poți face de la ticurile nervoase

De Consuela Stratulat, pe
Știi, probabil, că nu este bine să îți rozi unghiile sau să îi trosnești degetele, dar tot o faci. Vezi cum te pot îmbolnăvi obiceiurile zilnice care ți se par nevinovate.

Îți rozi unghiile

Când îți rozi unghiile, îți afectezi creșterea unghiilor, acestea devenind mai scurte și mai late, potrivit prevention.com. În plus, acest obicei duce la decolorarea unghiilor și răspândirea ciupercilor în gură. Dacă ai acest tic nervos, este indicat să mergi la un terapeut și să afli ce anume îți declanșează starea de nervozitate. În plus, ai putea să îți faci manichiura mai des, iar gândul că ai plătit pentru a avea unghii frumoase te-ar putea opri din dorința de a le distruge.

Îți trosnești degetele

Dacă nu îți trosnești degetele non-stop, nu ai motive de îngrijorare. Când, însă, faci constant asta, riști să îți slăbești articulațiile și să faci artrită. Acest obicei trebuie evaluat de un terapeut, care îți va spune ce anume te stresează și îți provoacă dorința de a-ți trosni degetele.

Îți cureți gâtul

De obicei, simți nevoia să îți cureți gâtul când ai impresia că ți-a rămas ceva acolo sau în timpul unei răceli. În unele cazuri, însă, poate fi vorba de un tic nervos care îți forțează corzile vocale. Dacă ai acest tic, ar trebui să știi că riști să faci noduli la corzile vocale, iar în cazuri rare poate apărea și hemoragie. Așa că data viitoare când simți nevoia să îți cureți gâtul, bea un pic de apă.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!