Care este cauza tuturor bolilor

De Amelia Matei, pe
Alergiile de piele, durerile de cap, durerile menstruale sau bolile cronice au o cauză comună, potrivit specialiștilor. Află care este.

Numeroase studii au arătat că inflamația este principala cauză a bolilor cronice, potrivit healthyandnaturallife.com. Este mecanismul de apărare în fața stresului, al stilului de viață nesănătos și al mediului înconjurător, însă atunci când este constantă, accelerează îmbătrânirea și te predispune la boli cronice.
Alimentația nesănătoasă este principala cauză a inflamației, potrivit specialiștilor. Alimentele procesate, de exemplu, nu conțin antioxidanți și nutrienți care să lupte împotriva acestui proces. Carbohidrații rafinați, zahărul, făina albă se numără printre cele mai periculoase substanțe care atrag inflamația. Stresul produce substanțe inflamatorii care provoaca erupții pe piele sau mișcări necontrolate ale intestinelor.

Ce să faci ca să previi inflamația

Sunt câteva moduri prin care poți preveni inflamația. Bea multă apă, mai ales minerală, pentru că este foarte bogată în nutrienți care luptă cu această problemă. Consumă alimente fermentate, precum iaurt, murături, kefir sau oțet din mere, deoarece conțin probiotice, substanțe ce stimulează producția de bacterii sănătoase în intestine.

Încearcă să crești consumul de grăsimi saturate și sănătoase și redu cantitatea de carbohidrați. Expunerea la soare este, de asemenea, importantă și ajută la reglarea sistemului imunitar. În plus, previne apariția bolilor cronice și te ajută să îți iei vitamina D. Aceasta este, de altfel, cea mai bună metodă de a preveni inflamația.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!