Boala pe care ne-o provoacă Internetul

De Amelia Matei, pe
Te enervezi des atunci când vezi că cineva a postat un comentariu negativ în dreptul pozelor tale? Sau te înfurii peste măsură când vezi un mesaj agramat sub filmulețele de pe Youtube sau Liveleak?

Dacă da, atunci poate ar fi bine să te gândești la aceste reacții ca la o problemă medicală provocată ed Internet. Cercetătorii americani au descoperit o legătură între Internet și boli legate de tensiune.

Conform oamenilor de știință de la Spitalul Henry Ford, din Detroit, adolescenții care petrec mai mult de 14 ore în fața calculatorului se confruntă cu tensiune afoarte ridicată. Din cei 134 de tineri care au participat la studiu, 26 au fost descoperiți cu această afecțiune, o rată îngrijorătoare, având în vedere faptul că vorbim de persoane care sunt abia trecute de vârsta copilăriei.

O altă statistică indică faptul că 43 la sută dintre persoanele care utilizează Internetul în exces sunt obezi, comparativ cu incidența obezității în rândul persoanelor care nu utilizează atât de mult Internetul: 26 la sută.

Ca să nu mai vorbim de faptul că, stând atât de mult pe Internet, în special în cazul persoanelor dependente de jocurile pe calculator, există un procent îngrijorător de persoane care au probeme cu coloana sau sistemul osos.

Andrea Cassidy-Bushrow, coordonatoarea studiului și cercetătoare la Departamentul de Știință pentri  Sănătate Publică de la Spitalul Henry Ford din Detroit  susține că utilizarea cu moderație a Internetului este cheia către o viață sănătoasă.

”Este important ca oamenii să ia frecvent pauză, dacă lucrează în fața computerului sau dacă stau pe smartphone și să se angajeze în activități fizice. Le recomand părinților să le limiteze copiilor, acasă, timpul petrecut pe Internet. Cred că două ore pe zi, cinci zile pe săptămână sunt mai mult decât suficiente”, a declarat Andrea Cassidy-Bushrow.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!