7 sfaturi pentru mămicile care întârzie mereu dimineața

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 13 octombrie 2015, 13:41
Dimineața. Momentul acela din zi în care totul este contra cronometru. Toată lumea vrea ceva de la tine. Ai un milion de lucruri de făcut și indiferent cum le-ai face, mereu ești în întârziere. Așa că, pentru mămicile care întârzie mereu, am pregătit 7 sfaturi pentru dimineți mai frumoase. Sunt testate, funcționează!
  1. Pregătește hainele de cu seara. Și pe ale tale și pe ale celor mici. Știi bine că diminețile sunt imprevizibile.
  1. Trezește-te cu 10 minute înainte de ora obișnuită. Pare greu, dar o să vezi că cele 10 minute în plus fac diferența. Ai timp să îți bei cafeaua în liniște și să îți pui în ordine planurile pe ziua în curs.
  1. Trezește-i pe cei mici cu cântecul lor preferat sau cu replica preferată din desene animate. În loc de “întorsul pe partea cealaltă” o să îți răspundă cu un zâmbet până la urechi și o să te urmeze spre baie.
  1. Provoacă-i cu mici concursuri, de genul “cine ajunge primul la baie primește o surpriză dulce pe drum spre școală” sau “cine termină primul de îmbrăcat și încălțat decide unde ieșiți după amiază.”
  1. Faceți lucrurile împreună dimineața. Spălați-vă în același timp pe dinți, mâncați împreună, îmbrăcați-vă în același timp. Concurs, evident! E amuzant și o să îi motiveze.
  1. Vorbește-le mereu de ce urmează să faceți împreună după amiază sau în weekend. Creează-le o așteptare plăcută. Condiționată, evident, de promisiunea că se vor grăbi să nu întârziați și astăzi.
  1. Ai grijă să ai mereu pregătit ceva pentru un mic dejun luat pe drum, în caz că sunteți în mare întârziere. Biscuiții cu cereale și fructe sunt perfecți pentru un mic dejun sănătos și foarte rapid. Și pentru tine sunt de mare folos în drum spre serviciu. Așa că nu uita să ai mereu câteva pachete prin dulap!

Foto: 123rf

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!