7 semne care îţi arată că eşti perfect sănătoasă

Poate că ai un stil de viaţă sănătos – faci sport, ai o dietă echilibrată, te odihneşti suficient. Dar cum îţi dai seama dacă organismul tău chiar funcţionează aşa cum trebuie şi că eşti cu adevărat sănătoasă? Iată câteva indicii…

Urina ta are o culoare deschisă

Este unul dintre cele mai bune indicii. Dacă urina închisă la culoare poate semnala boli de ficat sau de rinichi, cea deschisă la culoare, adică de un galben deschis, îţi indică faptul că rinichii tăi funcţionează bine.

Ai menstruaţie la intervale regulate de timp

Menstruaţiile întârziate sau cele care apar de mai multe ori pe lună sunt clar un semnal de alarmă. Dacă menstruaţia ta este regulată, durează aproximativ la fel în fiecare lună şi nu ai dureri exagerat de mari, asta înseamnă că totul este în regulă.

Ai o stare generală bună

Dacă te simţi bine mai tot timpul, probabil că eşti bine. Dacă nu ai dureri de cap sau alt tip de dureri care să revină regulat, dacă ai o stare mentală bună, eşti plină de viaţă şi nici măcar n-ai mai răcit de o bună perioadă de timp, înseamnă că sistemul tău imunitar este în regulă.

Ai o greutate normală pentru vârsta ta

Fluctuaţiile de greutate nu sunt neapărat un semnal de alarmă, însă o scădere bruscă în greutate sau acumularea mai multor kilograme în plus, într-un timp scurt, pot indica anumite boli.

Dormi bine şi te trezeşti plină de energie

Insomniile sau dimineţile în care te trezeşti fără energie sunt semne că ceva nu este în regulă cu organismul tău. Dacă dormi bine şi te trezeşti plină de energie, atunci nu ai de ce să te îngrijorezi.

Rănile ţi se vindecă repede

Zgârieturile, tăieturile, micile răni ar trebui să se vindece în câteva zile. Dacă, de obicei, acest lucru nu se întâmplă şi în cazul tău, ar fi bine să apelezi la un medic.

Buzele tale sunt roz şi necrăpate

Buzele crăpate sunt un semn al deshidratării, dar pot indica şi o lipsă de vitamine şi zinc. Dacă buzele tale au o culoare normală şi nu sunt crăpate înseamnă că eşti bine, din acest punct de vedere.

Foto: femeie care arata semnul ok, Shutterstock

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: