6 mituri despre detoxificare

De Amelia Matei, pe
Corpul nostru are nevoie de detoxificare, însă nu tot ce se spune despre această metodă este adevărat. Vezi care sunt cele mai comune mituri despre cum poți elimina toxinele.

1. Oamenii trebuie să facă cure de detoxificare pentru a fi sănătoși

Corpul nostru se detoxifică în mod natural, cu ajutorul ficatului, rinichilor și a tractului gastro-intestinal. Aceste organe ajută la eliminarea toxinelor, așa că nu ai nevoie de cure de detoxificare, potrivit livescience.com.

2. Detoxificarea îți dă energie

O cură de detoxificare cu sucuri, de exemplu, le oferă oamenilor o senzație de siguranță și îi face să creadă că fac ceva bun pentru sănătate. Adevărul este, însă, că nu ai nevoie de ea. În primele zile ale curii, corpul folosește glicogenul pentru energie, iar asta te scapă de apa în exces și te ajută să slăbești. Mai departe, poți simți dureri de cap, lipsa energiei și tremur, din cauza nivelului scăzut de zahăr. Cu timpul, detoxificarea poate duce la constipație, din cauza lipsei de fibre, și iritabilitate. După ce revii la o alimentație normală, te îngrași la loc, așa că specialiștii nu o recomandă.

3. Detoxificarea te ajută să slăbești

După o cură de detoxificare scapi de câteva kilograme în plus, însă le pui la loc, așa că nu te ajută să slăbești pe termen lung. Alege alte alternative, mai sănătoase, ca să slăbești. Un stil de viață sănătos, din care să lipsească alimentele procesate și dulciurile, și mișcare sunt o metodă sigură de a ajunge la greutatea ideală.

4. Curele pe bază de sucuri te scapă de toxine

Oricât de sănătoase ar fi sucurile din fructe, nu vor face o treabă mai bună decât o fac organele tale – rinichii, ficatul și colonul. Cea mai bună metodă de detoxificare este să ai o alimentație sănătoasă, să faci regulat exerciții și să nu fumezi.

5. Dacă bei multă apă, îți detoxifici toxinele

Apa hidratează ficatul și rinichii și ajută la eliminarea toxinelor prin urinare. Totuși, când bei prea multă apă pentru detoxificare, îți pui sănătatea în pericol. Există intoxicația cu apă, care se manifestă prin dureri de cap, oboseală, stări de vomă și confuzie și îți poate pune sănătatea în pericol. 2 litri de apă pe zi sunt suficienți, câtă vreme nu te forțezi să bei. Ține cont că atunci când îți este sete, organismul tău îți cere apă!

6. Doar alimentele duc la asimilarea de toxine

Alimentele procesate sunt, într-adevăr, o sursă importantă de toxine, dar nu sunt singura. Cele mai multe produse de curăâate conțin substanțe periculoase, pe care le inhalăm în timpul zilei, și care ajung în celule, ducând la probleme de sănătate. Folosește produse bio, mănâncă sănătos și vei vedea cum te vei simți mai bine.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!