10 moduri în care poți folosi aspirina

De Consuela Stratulat, pe
Aspirina este cel mai cunoscut remediu pentru cap, dar poate fi folosită și în alte scopuri. Vezi cum te ajută în locuință.

1. Vindecă mușcăturile de insecte! Pur și simplu pune aspirină pe mușcătură și vei vedea cum durerea sau senzația de arsură va dispărea treptat.

2. Poate fi folosit ca dezinfectant de mâini! Dacă amesteci aspirina cu zeamă de lămâie, obții un săpun care te va scăpa de bacterii și de petele de iarbă, cafea sau țigări de pe mâini.

3. Te scapă de mătreață! Zdrobește două aspirine și amestecă-le cu șamponul pe care îl folosești la o spălare. Aplică pasta obținută pe păr și las-o să acționeze două minute, clătește-te și repetă procedura. După ultima clătire, vei vedea cum părul tău va rămâne curat și sănătos!

4. Te scapă de mușcăturile de pe gât! Dacă ai avut o noapte pasională și te-ai trezit cu un semn într-o zonă vizibilă, pur și simplu masează zona cu aspirină și clătește-te cu o picătură de apă. Dacă vânătaia nu dispare, atunci apelează la un corector.

5. Prelungește viața florilor! Pur și simplu adaugă câteva aspirine pisate în vaza cu flori și vor rămâne proaspete mai mult timp.

6. Înlătură petele de pe haine! Pune câteva aspirine în apă și aplică soluția obținută pe pată.

7. Te scapă de iritațiile de pe piele! Indiferent că ai o simplă iritație sau o ciupercă pe piele, folosește o soluție compusă din câteva aspirine zdrobite și pudră de talc. Aplic-o pe zona afectată de două ori pe zi și vei vedea cum pielea ta se va vindeca!

8. Elimină petele de transpirație! Înainte să arunci tricoul alb, pătat de transprație, încearcă să zdrobești două aspirine și să le amesteci cu jumătate de cană de apă caldă. Aplică soluția pe pată și las-o să acționeze două-trei ore.

9. Te scapă de negi! Zdrobește câteva aspirine și aplică-le pe neg, apoi protejează-ți degetul cu un plasture și lasă soluția să acționeze câteva ore. Repetă procedura zilnic, până când vezi că negul dispare.

10. Tratează bătăturile de la picioare! Pur și simplu amestecă șase aspirine zdrobite cu ½ lingură de suc de lămâie și ½ lingură de apă. Aplică pasta pe bătătură și învelește-ți zona afectată într-un prosop umezit în apă caldă, apoi pune o pungă de plastic pe deasupra. Stai așa pentru zece minute, înlătură prosopul și punga de plastic, apoi masează bătătura cu piatră ponce.

Sursa foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton