10 lucruri de care să ţii cont în viaţă dacă eşti în zodia Fecioară

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 12 septembrie 2016, 16:45
Guvernată de planeta Mercur, zodia Fecioarei (23 august – 22 septembrie) are particularităţile ei, uşor de recunoscut. Fecioarele sunt sensibile, elegante, perfecţioniste, meticuloase şi au o atitudine extrem de critică faţă de ceilalţi şi faţă de ele însele. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti Fecioară. Te regăseşti?

1. Nu mai critica exagerat!

Cunoscute pentru simţul critic exagerat, Fecioarele ar trebui să încerce, din când în când, să fie mai tolerante şi nu atât de radicale, pentru a nu pierde oameni care ţin la ele.

2. Fii mai deschisă!

Adesea relaţiile tale cu ceilalţi par superficiale, asta deoarece Fecioarele se tem să-şi arate sentimentele, pentru a nu fi rănite. Preferi să păstrezi o atitudine cordială şi să nu spui exact ce simţi. Adesea, Fecioara este percepută ca o persoană destul de misterioasă, deoarece are momente când este foarte tăcută. Este, de fapt, un semn de discreţie sau chiar timiditate.

3. Reacţionează la timp!

Diplomaţia şi evitarea conflictelor sunt caracteristici cunoscute ale Fecioarelor. Adesea preferi să nu reacţionezi şi să aduni frustrări, iar în final nimeni să nu înţeleagă comportamentul tău.

CONȚINUT VIDEO UNICA

4. Fără rutină!

Fecioarele sunt curioase şi vor să descopere sau să înveţe tot timpul lucruri noi. Rutina nu este pentru tine, aşa că dacă simţi că ceva nu merge bine în viaţa ta, gândeşte-te de când nu ai mai făcut ceva nou şi descoperă ce ţi-ar plăcea.

5. Ţine cont de latura ta artistică!

Dincolo de curiozitate, Fecioarele sunt atrase de tot ceea ce ţine de partea artistică, fie că ne referim la pictură, muzică, fotografie sau scris. Nu neglija această latură, pentru că poţi ajunge departe şi, în plus, îţi va aduce multe satisfacţii pe plan personal.

6. Banii sunt importanţi

Există cineva din zodia Fecioară care ar putea spune că banii nu sunt importanţi? Uneori, însă, atenţia exagerată către partea materială te poate determina să faci alegeri greşite: să rămâi la un job care nu te reprezintă doar pentru că ai un salariu foarte mare, să stai cu o persoană nepotrivită doar pentru că ai siguranţă financiară.

7. Compatibilităţi

Fecioarele au compatibilitate generală foarte bună cu zodiile Taur sau Capricorn. Orice Fecioară va avea succes dacă se va implica în proiecte creative cu Capricornul, fiind un parteneriat greu de învins. În schimb, Taurul are o influenţă foarte mare în plan spiritual.

8. Aspectul fizic

Orice Fecioară este exagerat de atentă cum arată, cum se îmbracă şi cum e precepută de ceilalţi. Arareori vom vedea poze cu Fecioare în care acestea să nu arate impecabil. Sunt perfecţioniste şi simţul lor critic exagerat se aplică şi propriei persoane, nu numai când e vorba de ceilalţi. E bine ca, măcar din când în când, să încerci să iei o pauză. Vei vedea că nu e atât de rău să nu fii perfectă!

 9. Atenţie la detalii

Sunt mulţi oameni pentru care detaliile contează, dar pentru Fecioare, meticulozitatea este una dintre caracteristicile recunoscute. Trebuie să rezolve fiecare lucru atât de minuţios, încât adesea îi enervează pe cei din jurul lor. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, iar lucrurile trebuie să fie organizate punct cu punct. Altfel, vor deveni neliniştiţi şi irascibili.

10. Obsesie pentru ordine şi curăţenie

Ca fiecare zodie, şi Fecioara are obsesiile ei. Printre acestea, la loc de cinste se află cea pentru ordine şi curăţenie. Dacă vei vedea vreodată o persoană cu cămaşa necălcată, poţi să pariezi că nu e Fecioară. Femeile sunt îngrijite şi cochete, iar locuinţele lor la fel. Şi biroul unei Fecioare este foarte organizat şi ordonat. Acesta este un aspect pozitiv, atât timp cât nu are repercusiuni asupra celor din jur cărora să le ceri să fie la fel. Aşa că, atenţie la relaţiile cu cei apropiaţi. Nu pretinde ca ei să se schimbe, pentru că vrei să fie şi ei ca tine.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!