Aripioare de pui: picante, la cuptor sau dulci-acrişoare?

Aripioarele de pui pot fi gătite în foarte multe tipuri, aşa că poţi deveni foarte creativ cu acest produs. Noi îţi prezentăm câteva reţete pe care le poţi încerca, dar…
alegerea e a ta.

Experimentează şi, nu uita, spune-ne cum a ieşit!

Poţi servi aripioarele de pui calde sau reci, pentru prânz, cina sau o gustare. Sunt ideale ca aperitive pentru petreceri, dar şi ca fel principal. Iată ce reţete îţi propunem noi:

Aripioare de pui la cuptor:

Ingrediente: margarină topită, o linguriţă de muştar dijon, 16-18 aripioare de pui, o jumătate de ceaşcă de parmezan ras, 4 linguriţe de pătrunjel, tocat mărunt, trei ceşti cereale de porumb, pisate.

Mod de preparare:
Încălzeşte cuptorul la 350 grade. Într-un bol, combină margarina topită şi muştarul. În alt bol, parmezanul, cerealele şi pătrunjelul. Trece aripiaorele mai întâi prin margarină cu mulştar, apoi prin cereale, parmezan şi pătrunjel, până le acoperi perfect. Pune-le într-o tavă, adaugaă peste ele ce ramâne din amestecul de maioneză şi ţine-le la cuptor aproximativ 35-40 de minute, până se pătrund bine.

Aripioare de pui picante

Ingrediente: 12-15 aripioare de pui, o bucată de unt, topit, ¼ ceaşcă de sos iute

Mod de preparare:
Ţine aripioarele la cuptor până se pătrund bine. Amestecă, într-un bol, sosul iute şi untul topit. Scoate aripioarele din cuptor, apoi aranjează-le pe o farfurie, acoperite de sos.

Aripioare de pui dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 kg jumătate de aripioare de pui, condimente, ulei, apă, pudră de usturoi, făină de porumb, ou bătut

pentru sos: ¾ ceaşcă zahăr 3-4 lingurite de ketchup, sare, ½ ceaşcă oţet alb, o linguriţă sos de soia, ¼ ceaşca zeamă de pui, o linguriţă de condimente.

Mod de preparare: Fierbe aripioarele 5 minute în apă pentru a obţine zeamă de pui. Apoi, scoate-le din apă, şterge-le bine şi presară-le cu condimente şi pudră de usturoi şi lasă-le deoparte pentru o oră. Apoi, dă-le prin făină de porumb şi ou bătut. Prăjeşte-le în ulei la foc mare. Apoi, pune-le într-o tavă şi acoperă-le cu sos dulce-acrişor. Ţine la cuptor pentru aproximativ 1 oră.

Tip: Dip picant pe www.buffalochicken.net

Foto: Shutterstock

Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Culinar
Vă recomandăm: