Anul Tigrului, după calendarul chinezesc

De Corina Buhagiar pe 30 decembrie 2009

Legenda spune că fiecare an, guvernat de câte un animal simbolic, urmăreşte să ne înveţe câte ceva. 2010 aparţine felinei cea feroce a junglei.
Dacă 2009, anul Bivolului de pământ, a vrut să ne înveţe calmul, perseverenţa şi a răbda fără să protestăm prea mult – şi ce e drept, în mare parte a reuşit! – începând cu 15 februarie 2010 vom avea un nou maestru: Tigrul de metal.

Pe scurt, va trebui să ne avântăm cu curaj, să scoatem de la naftalină dinamismul şi spiritul de lider. Dacă vrei să faci din 2010 un an de succes ai nevoie de o doză mare de combativitate, un simţ ridicat al propriei demnităţi şi conştiinţă a valorii proprii.

De exemplu, dacă în 2009 te duceai la şef să-i ceri o mărire, pe motiv că eşti prea bună pentru câţi bani îţi dă, te trimitea la plimbare dându-ţi de înţeles că ar trebui să zici merci şi de-atâta. Pe scurt, picai prost.

Anul viitor însă, dă cu încredere uşa de perete, etalează-ţi fără modestie calităţile şi explică-i şefului că nu-şi permite să te piardă. Asta o să-l impresioneze. Dacă îţi vezi de treabă fără să te bagi în seamă, ar putea să suspecteze că… nu eşti destul de bună şi-ţi lipseşte „nervul”.

Foto: Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"