ANM: Cum va fi vremea în iarna 2017 – 2018

De Amelia Matei pe 20 octombrie 2017
Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vrea în această iarnă. Potrivit estimării, vom avea temperaturi aproape de vară în luna noiembrie, aproape de normal în luna decembrie și extrem de scăzute în inuarie 2018.

Estimări meteorologice pentru luna noiembrie 2017

Temperaturile medii vor avea valori peste normalul climatologic în sud, sud – est și local în vest, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normal. Cantitățile totale de precipitații în luna noiembrie vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, exceptând areale restrânse din vest și sud, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.

Estimări meteorologice pentru luna decembrie 2017

În luna decembrie, temperatura medie lunară a aerului va avea, în general, valori apropiate de media multianuală. Precipitațiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale, estice și sud-estice și apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului.

Estimări meteorologice pentru luna ianuarie 2018

În prima lună din 2018, temperatura medie lunară va avea valori sub media climatologică, local, în nordul și centrul țării și apropiate de normal în celelalte regiuni. Precipitațiile totale în luna ianuarie 2018  vor avea o tendință spre excedent în regiunile centrale și local în cele vestice, iar în restul țării vor fi apropiate de mediile multianuale.

*Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Foto – 123rf

 

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară