Amal Clooney declară război grupării ISIS: „Știu că îmi pun familia în pericol”

Amal Clooney, soția celebrului actor George Clooney, a susținut recent un discurs în cadrul unui eveniment al Organizațiilor Națiunilor Unite, unde a susținut că va continua lupta împotriva grupării ISIS.

Citește și – Amber Heard, scrisoare deschisă despre violența domestică

Clooney, care este însărcinată în cinci luni cu gemeni, este cunoscută pentru cazurile privind drepturile omului pe care le reprezintă în sala de proces. În 2016, a reprezentat-o pe Nadia Murad, o tânără în vârstă de 19 ani, transformată în sclavă sexuală pentru jihadiști.

Avocat specializat în Drepturile Omului, Amal a încurajat ONU în cadrul discursului ei, să investigheze acuzațiile de genocid împotriva ISIS.

„Astăzi nu suntem mai aproape de justiție față de cum eram anul trecut, când am abordat acest subiect”, și-a început Amal Clooney discursul.

Ea a continuat: „Doamnelor și domnilor, aici nu este șocantă doar brutalitatea cu care acționează cei de la ISIS, cât și a celor care știu despre ea și rămân pasivi. Dacă nu vom schimba cursul, istoria ne va judeca și nu vom avea nicio scuză pentru eșecul nostru.

Vă cer astăzi să susțineți justiția. Fiecare conflict ne reamintește că nu există pace pe termen lung fără a se face dreptate…. Dreptatea este și ceea ce își doresc victimele”.

De asemenea, avocata în vârstă de 39 de ani a cerut prim-ministrului irakian Haider al-Abadi să  trimită o scrisoare către Consiliului de Securitate al ONU prin care să solicite o investigație asupra ISIS precizând că „este obligația morală a conducerii să facă acest lucru”.

Amal, care este însărcinată în cinci luni, a spus că știe riscurile la care se supune, dar este mult mai important să combată violențele și aceste acte de cruzime față de oameni, în special față de femei.

„Teoriștii ISIS rămân o amenințare reală pentru mine din cauza rolului pe care mi l-am luat. Mai mult, știu că de fiecare dată când vorbesc opiniei publice despre acest lucru, îmi pun familia în pericol”, și-a încheiat Amal Clooney discursul, în cadrul ONU.

Citește și – Ashton Kutcher, discurs emoționant în Senatul american despre traficul de copii

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Vedete
Vă recomandăm: