Am intrat în Vărsător

De Corina Buhagiar pe 21 ianuarie 2010

Din 20 ianuarie, Soarele a intrat în semnul idealist, progresist şi altruist al Vărsătorului. Pregăteşte-te pentru efervescenţa lui aeriană!

Prezenţa Soarelui în semnul Vărsătorului trezeşte în noi toţi o aspiraţie către ideal, o nevoie de spiritualizare şi de cunoaştere. Senzaţia că ceva superior, misterios, se află chiar după colţ.

Că am putea avea o sclipire genială care să revoluţioneze lumea. Că merită să te implici în proiecte universale, care privesc întreaga umanitate, nu doar propriile tale interese.

Asocierea cu Apa vărsată de Vărsător crează confuzia că acesta ar fi un semn de Apă. În realitate, este semnul fix de Aer. Dacă Gemenii sunt un vânt cald, de vară, iar Balanţa o briză plăcută de toamnă, Vărsătorul e un crivăţ rece, impersonal. Majoritatea zodiilor au drept simbol animale, mai puţin Fecioara şi semnele de Aer. În cazul Vărsătorului e depăşit chiar şi planul uman. Vărsătorul încheie crucea fixă (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) şi este reprezentat, în esoterism, printr-un Înger.

În mod tradiţional, Vărsătorul e guvernat de Saturn, ca şi Capricornul. Asta aduce cu sine o stare de detaşare şi de control asupra instinctelor. Capricornul este călugărul zodiacului, care îşi impune singur asceza. Vărsătorul nu îşi impune nimic, el e în mod spontan atras de planuri înalte, asemănător savantului de geniu care, absorbit de cercetările sale din laborator, uită să mănânce.

A doua planetă guvernatoare a Vărsătorului este Uranus, planeta geniilor dar şi a persoanelor excentrice, a originalităţii şi a libertăţii cu orice preţ. Este de aşteptat să acordăm o mai mare importanţă relaţiilor noastre de prietenie. O afecţiune plină de altruism se revarsă, nediferenţiat, către cei apropiaţi. Şi vom simţi nevoia de a împărtăşi cu ei cunoştinţele şi ideile noastre.

Foto:Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară