Viaţa lui Alexander McQueen în imagini

De Cristina Popa pe 12 februarie 2010

După mai bine de 25 de ani de experienţă în domeniu şi cu doar câteva săptămâni înainte de momentul la care ar fi trebuit să-şi prezinte colecţia în cadrul…
… Paris Fashion Week, „copilul teribil al modei” a decis să ne părăsească. Decesul său survine la trei ani de la sinuciderea fashion icon-ului Isabella Blow şi la doar 10 zile de la moartea mamei sale, Joyce McQueen.

La 16 ani renunţa la şcoală pentru a intra în fascinanta lume a modei, unde după stagiul de la Savile Row’s Anderson & Sheppard şi job-ul de la Gieves & Hawkes, a plecat în Japonia şi în Italia, pentru ca apoi să întoarcă în Londra (1994).

Aici, McQueen s-a înscris la Central Saint Martins, adevărata rampă de lansare pentru cariera sa. Descoperit de Isabella Blow, pe atunci redactor de modă pentru revista Tatler, care i-a cumpărat toate hainele pregătite pentru lucrarea de diplomă contra sumei de 5.000 de lire sterline, designer-ul şi-a lansat propriul label imediat după absolvire.

Doi ani mai târziu, acelaşi McQueen devenea designerul principal al casei Givenchy, fiind succesorul lui John Galliano, iar în 2000 Gucci cumpăra 51% din compania sa.

Au urmat nenumărate colecţii care au şocat şi au impresionat în egală măsură ,iar până la sfârşitul lui 2007, nonconformistul designer deţinea propriile magazine în New York, Londra, Los Angeles, Milano, Las Vegas, Istanbul (franciză) şi Moscova (franciză).

Pe lângă creaţiile destinate podiumului, McQueen s-a ocupat şi de vestimentaţia celebrităţilor. Printre vedetele care de-a lungul timpului i-au purtat ţinutele se numără Sarah Jessica Parker, Rihanna, Rachel Weisz, Kate Moss sau Gwyneth Paltrow.

Poţi descoperi mai multe despre Alexander McQueen şi creaţiile sale şi din galeria foto de mai jos!

Foto: NorthFoto

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"