Alex Ștefănescu, provocările unui tânăr actor

După o apariție extrem de simpatică la iUmor, Alex Stefanescu ne propune o călătorie muzicală pe străzile sufletului uman-urban, în ritmuri de pop, rock, reggae, hip hop și multe altele, în spectacolul-concert “Ziua Necunoștinței” ce va avea loc vineri, 21 aprilie, la Unteatru. Am stat de vorbă cu el despre inspirația pentru acest one-man show și provocările unui tânăr actor.

Alex, ce le promite “Ziua Necunoștinței” spectatorilor? 

O să radă. O să plângă. O să ţipe după mămicile lor. Vor reflecta și, pentru o oră şi un sfert, vor uita de ale lor. Apoi, sper eu, se vor întoarce la ele cu alt suflu, mai fresh. 

De la ce întrebări ai pornit în construcţia acestui spectacol? Ce experienţe din viaţa ta aduci pe scenă? 

De ce facem lucrurile pe care le facem? De ce suntem aşa? Inadaptaţi, căutând fericirea, fără să reuşim să o definim, iar atunci când o definim o facem prin consum. Ce e mai departe de asta? E cineva acolo sus? Un Dumnezeu care veghează? Măcar un Dumnezeu al şoferilor sau un Dumnezeu al beţivilor sau al fotbaliştilor etc. Cum iubim? Pe cine şi de ce? 

Acestea ar fi o parte din întrebări. La unele am găsit nişte răspunsuri, la altele nu. Ele oricum nu se opresc. Spectacolul în sine e privire sinceră în sufletul meu care e la fel ca toate celelalte. Norocul a făcut să pot să cant şi să o zic mai departe. 

aex-stefanescu

Apropo, de ce one-man show şi de ce muzical? 

One man show din orgoliul meu de Leu. Pentru că vreau să fiu singur pe scenă cu publicul şi să stabilesc o conexiune personală cu el. Am simţit că am în mine un miez care poate hrăni şi pe alţii şi e suficient pentru a ţine spectacolul. Muzical – pentru că e o zonă de care ştiu binişor să mă folosesc pentru a spune poveşti. 

Care sunt provocările tale de tânăr actor şi suflet urban? 

Să mă cunosc şi să cunosc lumea. În ordinea asta şi în sensul ăsta. A cunoaşte lumea e o chestie de percepţie. Actoria mă învaţă să deconstruiesc viaţa în bucăţele pe care le înţeleg, iar din viaţă îmi iau inspiraţia când mă urc pe scenă. Se pupă destul de bine. Ca suflet urban provocarea este găsirea unui echilibru între hedonism şi cumpătare 

În afară de “Ziua Necunoștinței”, unde şi când mai poţi fi văzut primăvara asta? 

Tot la Unteatru, într-un spectacol pentru copii (“Hansel şi Gretel”), la Teatrul de Comedie în “Îmblânzirea Scorpiei”, la Excelsior în “Aventurile lui Tom Sawyer”. Mai sunt în lucru alte câteva proiecte pe care le voi anunţa la timpul cuvenit. În rest, prin parcuri, baruri, cafenele, ceainării… pe asfaltul încins.


Ziua Necunoștinței este un concert/one-man show cu actorul Alex Ștefănescu și chitara lui acustică. 

Preț Bilet: 35 lei

Rezervări: rezervări@unteatru.ro sau sms la numărul 0721268516 (nume, data, spectacol, număr de locuri). Bilete online: aici
Foto: Cornel Brad

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: