Stare de bine, confort și sănătate, prin metoda modernă de aerisire a casei

Ai ajuns în acel punct al vieții tale când, după o zi de muncă, vrei să vii acasă și să te relaxezi, fără să îți mai pese de nimic din exterior?

Faci sau nu sport, dar te străduiești să menții un stil de viață sănătos. Poate chiar ai observat că îți place să petreci mai mult timp mergând pe jos, făcând activități casnice și investind în starea ta generală de bine… și cu toate acestea, atmosfera din casă nu este chiar atât de relaxantă și de liniștitoare pe cât ți-ai dori. Poate că ai schimbat cercul de prieteni, regimul alimentar și chiar jobul… dar problema este aceeași: nu ai schimbat AERUL!

Înlocuirea geamurilor cu unele noi, instalarea purificatoarelor de aer și chiar aerisirea de 3 ori pe zi pot reprezenta soluții la îndemână pentru a transforma locuința într-un spațiu ceva mai plăcut, dar cu toate acestea, uneori nu este suficient.

Calitatea vieții este determinată de calitatea aerului pe care îl respiri

Un studiu derulat de Agentia Europeana de Mediu, relevă faptul că majoritatea oamenilor ce trăiesc în orașe se expun zilnic unui nivel nociv de poluare. În plus, proasta calitate a aerului te afectează pasiv, fiind responsabilă de majoritatea afecțiunilor, precum și de o productivitate scăzută acasă și la locul de muncă. Așadar, dacă te simți uneori fără vlagă, simți că ai vrea să faci mai multe dar nu mai ai randament și parcă nu găsești niciun motiv real pentru aceasta, atunci află că este foarte posibil ca vorba „este ceva în aer” să ți se aplice perfect!

Oricât ai aerisi… aerul e tot greu de respirat.

Sigur că e aproape imposibil să controlezi aerul pe care îl respiri pe stradă, în mașină și chiar la birou. Dar îți rămâne totuși un loc în care poți să fii în control: acasă. Aerul în care mănânci, faci yoga, te relaxezi și dormi poate face minuni dacă este așa cum trebuie.

Dar cum poți asigura un aer optim pentru o viață echilibrată?

Stare de bine, confort și sănătate, prin metoda modernă de aerisire a casei

Soluția este aerisirea mecanică controlată

Aerisirea mecanică controlată reprezintă o soluție modernă care îți permite să controlezi schimbul de aer ce are loc între interior și exterior, fără a fi necesară deschiderea ferestrelor și realizarea unui schimb termic totodată.

Prin intermediul acesteia aerul „stătut” din interior, plin de praf, particule de polen, CO2, bacterii și umiditate va fi preluat și transportat către un recuperator de căldură unde va fi preîncălzit sau pre răcit și filtrat aerul curat din exterior.

Astfel, sistemul de ventilație asigură un schimb continuu de aer între interior și exterior, eliminând totodată mirosurile neplăcute, umiditatea în exces și poluarea.

Sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este o metodă inovativă special concepută pentru aerisirea spațiilor cu etanșeitate ridicată, așa cum sunt în prezent majoritatea caselor contemporane. Echipamentele de ultimă generație permit ajustarea intensității ventilației în conformitate cu nevoile zilnice ale ocupanților. În acest scop există programe prestabilite pentru care se poate alege sau se poate crea un program special personalizat.

Echilibru la superlativ

Având în vedere cât de stresantă poate fi viața uneori, e minunat să știi că poți implementa anumite măsuri care să te ajute să scapi de micile detalii cauzatoare de stres. De exemplu, cu ajutorul acestui sistem modern de ventilație:

  • Nu mai trebuie să deschizi ferestrele pentru a aerisi – suportând, astfel, forțat toate zgomotele pe care le fac vecinii, mașinile și chiar copiii de afară;
  • Poți ajunge să renunți la medicamentele care să îți inducă somnul: în condițiile în care un aer curat va facilita intrarea în starea de relaxare necesară adormirii;
  • Scapi de stresul mirosurilor neplăcute și a „aerului închis” – detaliu extrem de important mai ales atunci când primești o vizită neprogramată sau te întorci din concediu;
Stare de bine, confort și sănătate, prin metoda modernă de aerisire a casei
  • Se instalează în spatele peretelui, motiv pentru care nu va trebui să îți faci griji că nu se potrivește stilului tău de design interior. Singurele care se văd sunt grilele de ventilație care vin în atât de multe forme încât sigur vei găsi ceva care să se potrivească perfect gusturilor tale!
  • Scapi de stresul igrasiei, al mucegaiului și – în general – al umidității excesive;
Stare de bine, confort și sănătate, prin metoda modernă de aerisire a casei
  • Nu e nevoie să mai pierzi timp căutând cel mai bun purificator de aer – sau încercând să îți dai seama unde să îl instalezi și cum să te obișnuiești cu zgomotul pe care îl face;
  • Reduci din cheltuielile cu încălzirea și răcirea locuinței;
  • Crești eficiența energetică a casei

Iar lista de avantajele pe care le are acest sistem de ventilație mecanică pentru sănătatea, confortul și starea ta de bine poate continua. Tot mai mulți oameni se conving de aceasta în fiecare zi. Poate că a venit momentul să faci și tu acest pas!

sursa foto: designgitter

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!