Probleme cu roțile vehiculului de teren? Acum poți avea cauciucuri ATV noi în 24 de ore

De Unica.ro, pe

ATV-ul este un vehicul spectaculos, care îți poate oferi doza perfectă de adrenalină. Cu certitudine, oricărui posesor de ATV îi place să abordeze terenuri cât mai provocatoare. Acest tip de activitate este unul pe cât de ofertant, din punctul de vedere al senzațiilor, pe atât de capabil să creeze nevoia de reparații.

Componentele ATV-urilor sunt supuse unor condiții de circulație foarte dificile. Deși sunt proiectate special pentru a face față acestor circumstanțe, de multe ori este nevoie să intervii pentru a remedia diferitele probleme. Cu ajutorul informațiilor din acest articol, vei descoperi de ce ai putea avea nevoie de un set nou de cauciucuri ATV și la cine trebuie să apelezi. 

Când știi că ai nevoie de alte cauciucuri pentru ATV?

Atunci când achiziționezi un ATV, acesta este însoțit și de cauciucuri. Pneurile sunt montate pe roți și trebuie să garanteze siguranța, confortul și eficiența utilizatorului chiar și în cele mai dificile condiții. 

La fel ca anvelopele unui autoturism obișnuit, și cauciucurile pentru ATV sunt supuse uzurii și pot ajunge să nu mai facă față folosirilor regulate. Se întâmplă în mod frecvent ca materialul din care sunt produse anvelopele să crape. De asemenea, crampoanele de pe suprafața anvelopelor pot să se rotunjească.

Acestea sunt semnalele principale că anvelopele necesită schimbare, deoarece defecțiunile din această categorie nu mai asigură o tracțiune eficientă vehiculului. În lipsa tracțiunii la nivel optim, utilizatorul ATV-ului este pus în pericol pe terenuri dificile. De aceea, au nevoie de cauciucuri ATV calitative. 

Ce tip de cauciucuri ar trebui să achiziționezi?

În privința tipului de cauciucuri pentru care ar trebui să optezi, este foarte important să ții cont de trei caracteristici cheie. Este vorba despre greutatea anvelopelor, dimensiunile lor, precum și designul acestora.

În privința greutății, este necesar să optezi pentru variante de cauciucuri pentru ATV relativ ușoare. Cu cât anvelopele sunt mai grele, cu atât sarcina totală care trebuie deplasată de motor este mai mare. 

Un motor de dimensiuni foarte mari, de peste 400cc, poate face față și anvelopelor foarte grele. În schimb, pentru motoarele mici, se recomandă utilizarea unui set de anvelope de greutate redusă. 

Dimensiunile anvelopelor pentru ATV trebuie alese în funcție de modelul vehiculului pe care îl deții. Pentru ca direcția și transmisia să funcționeze în mod optim, este necesar să respecți cu strictețe dimensiunile impuse de producător. Majoritatea ATV-urilor acceptă și anvelope cu o mărime, maximum două, mai mari decât cea standard. 

Probleme cu roțile vehiculului de teren? Acum poți avea cauciucuri ATV noi în 24 de ore

În final, designul anvelopelor este și el important, deoarece influențează aderența și tracțiunea. Este necesar ca anvelopele să fie compatibile cu mediul în care vei conduce anvelopele. Cele mai populare soluții de cauciucuri ATV sunt cele de tip all terrain. 

Acestea fac față și terenurilor cu aspect neted, precum și zonelor accidentate. Ele garantează flexibilitatea și adaptabilitatea la suprafețe acoperite de noroi, nisip sau pietriș. Există și variante de anvelope special fabricate pentru zone mlăștinoase, însă acestea sunt utilizate îndeosebi de către utilizatorii care participă la concursuri off-road. 

Atunci când ai nevoie de cele mai bune produse pentru ATV-ul tău, la GeneralMotor.ro găsești o gamă variată de piese de la mărci renumite. Alege un set de cauciucuri noi, potrivite modelului tău de ATV, iar acestea îți pot fi livrate la domiciliu în doar 24 de ore!

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!