Design interior: cum amenajezi baia în tendințele anului 2022

Cum transformi o simplă casă în acasă? La prima vedere, o locuință poate fi definită drept o construcție formată din pereți rezistenți, geamuri, un acoperiș și o podea din lemn, un spațiu în care te retragi după încheierea programului de lucru. Cu toate acestea, acasă constituie locul unde te simți în siguranță, te întâlnești cu cei dragi și, mai presus de toate, le permiți minții și corpului să ia o pauză și să treacă în modul de relaxare. 

Pentru a crea sentimentul plăcut de confort și securitate, fiecare încăpere are nevoie de creativitate și idei noi, prin aplicarea unei tușe personale, combinate cu tendințele lansate de specialiștii domeniului în amenajare interioară. Chiar dacă nu te consideri o persoană pasionată de ultimele trenduri lansate în social media, inspirația vine din cele mai neașteptate locuri.

În ceea ce privește tendințele lansate pentru designul interior al băii, accentul cade spre funcționalitate, concepte axate pe natură, îmbinarea culorilor neutre cu nuanțe închise și oglinzi supradimensionate. Dacă simți că ambientul din baie nu-ți mai aduce bucurie, înseamnă că a sosit momentul potrivit pentru o schimbare. Iată cum poți integra trendurile anului 2022, astfel încât să creezi o atmosferă relaxantă în cea mai vizitată încăpere din locuință.

Designul universal

În esență, stilul de amenajare interioară reflectă gusturile și personalitatea celor care locuiesc într-o casă. Dincolo de concepte creative și accesorii moderne, baia trebuie să fie un spațiu accesibil tuturor, indiferent de vârstă, gen sau nevoi. Prin urmare, designul universal se referă la crearea unui mediu plăcut, adaptat în funcție de necesitățile care apar de-a lungul vieții.

Fie că ne referim la copii cu vârste fragede sau la bunici, apelează la modificări simple și eficiente. Siguranța se află în prim-plan pentru orice familie. Prin urmare, dacă ai o cada de baie pe colt, poți monta o bară de susținere pe suprafața peretelui, cu scopul de a ușura utilizarea spațiului. În plus, alegerea unui vas de toaletă suspendat, amplasarea unor corpuri de iluminat cu intensitate mărită sau instalarea unei pardoseli antiderapante se numără printre opțiunile recomandate.

Mai aproape de natură

Conceptul de biofilie începe să atragă atenția designerilor de interior, din prisma faptului că le permite să aducă natura la un alt nivel. Mai precis, termenul de biofilie se traduce prin iubirea față de tot ce este viu, un mod creativ și inventiv de a lega o conexiune intensă între cei care locuiesc în casă și mediul înconjurător. 

Perioada în care florile erau folosite drept element decorativ, doar în anumite spații ale căminului, a apus. Astfel, poți așeza o vază cu lavandă pe marginea chiuvetei, un ghiveci cu flori suculente pe marginea căzii sau, dacă ești o fire îndrăzneață, agață un cactus pe unul dintre pereții din baie. 

Asocierea culorilor neutre cu nuanțe închise

De cele mai multe ori, albul rămâne o preferință absolută în rândul nuanțelor selecționate, atât pentru colorarea pereților din baie, cât și în cazul obiectelor sanitare. Ei bine, o tendință surprinzătoare a acestui an o reprezintă băile decorate în nuanțe de gri și negru. O îmbinare cromatică curajoasă, jocul dintre aceste non-culori va aduce un aer contemporan și misterios camerei. 

La partea opusă a spectrului, nuanțele de crem și bej vor aduce un plus de luminozitate și căldură încăperii, prin căldura și subtilitatea subtonului. 

Oglinzile supradimensionate

Fără îndoială, oglinda reprezintă elementul decorativ și funcțional, integrat în structura obișnuită a băilor. Cu ce vine în plus acest concept? Ei bine, oglinzile în formă rotundă, cu o dimensiune generoasă, vor mări spațiul din punct de vedere optic, întrucât reflectă lumina naturală sau artificială, fiind un truc util în cazul băilor de mici dimensiuni. În plus, când simți că baia are nevoie de o piesă centrală, o oglindă cu ramă din lemn natural poate fi o excelentă opțiune.

Cu siguranță, tendințele în designul interior se modifică în funcție de sezon. Alege conceptele și ideile potrivite spațiului personal, pentru a-l transforma într-un loc plăcut, funcțional și relaxant.

Sursă foto: Shutterstock.

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!