Adrian Oianu: „2010 e anul designului vestimentar”

De Andra Pecingina pe 28 ianuarie 2010

Designerul român Adrian Oianu îşi expune viziunea asupra noilor tendinţe din 2010 într-o scrisoare deschisă adresată prin intermediul reţelei sociale Facebook.
„Doamnelor, anul acesta se poarta designul vestimentar!”. Asta spune celebrul creator român de modă şi continuă să ne dezvăluie motivele pentru care anunţă o astfel de tendinţă. „Văd din ce în ce mai multe femei îmbrăcându-se cu haine de designer, originale şi renunţând din ce în ce mai mult la rochiile făcute la croitorese. Ce frumos peisaj.”
Adrian Oianu ne îndeamnă cu fervoare să apreciem la adevărata valoare o creaţie vestimentară de designer.

„Speranţa mea este că aşa cum voi aţi realizat ce importanţă are un obiect vestimentar făcut cu grijă şi valoros din punct de vedere al designului, la fel să se întâmple şi cu clientela din zona croitoriei la comandă.”

Creatorul ne îndeamnă să îmbrăcăm „design pentru că, croitoriceşte vorbind, „comanda” nu se mai poartă.”

Adrian Oianu ne propune un curs special numit „Introducere în design vestimentar contemporan” ca o modalitate de a învăţa direct de la un designer vestimentar cu experienţă internaţională.

Seminariile susţinute de celebrul creator sunt pe teme de designul contemporan, istoria artei,  inspiratie si concept, şi vei putea învăţa de la Adrian Oianu desen, ţesături, textile şi tricotaje, tipar şi drapaj, texturi şi cusut, imprimerie şi teoria culorii aplicată în design.

Cursul va dura trei luni, între 27 februarie  şi 15 mai 2010, iar preselecţiile au loc pe 18 şi 19 februarie. Poţi afla mai multe detalii la adresele de e-mail catrinel.chiriac@adrianoianu.com sau catrinel.chiriac@gmail.com.

Tu ce părere ai de îndemnul designerului? Preferi vestimentaţia la comandă, după tiparele croitoresei sau haine de designer?
 
Foto: PR

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație

Melania Medeleanu este însărcinată. Fosta prezentatoare TV a făcut prima declarație