A scent by issey miyake

De Unica.ro pe 15 noiembrie 2009

Creatiile mele pornesc intotdeauna de la ideea cea mai simpla si totusi esentiala
Issey Miyake
A scent by issey miyake„Creatiile mele pornesc intotdeauna de la ideea cea mai simpla si totusi esentiala „
Issey Miyake

In acest fel si-a imaginat primul sau parfum L’Eau d’Issey in 1992 – o mireasma pura si esentiala precum apa, sursa vietii si energiei.
A fost urmat de Feu d’Issey (1998) si Le Feu d’Issey Light (2000), un tribut adus focului si luminii.
Astazi, aceasta poveste esentiala este repovestita de un nou parfum pentru femei: „a scent by issey miyake”.

Issey Miyake este un creator cu o curiozitate debordanta. Creatiile sale sunt renumite pentru simplitatea lor esentiala cat si pentru capacitatea de a surprinde. Intuitia sa nativa il indeamna sa reinventeze in mod permanent si sa experimenteze tehnici noi de fabricare a obiectelor sau materialelor.

Conceptul O-BDP (O bucata de panza) ilustreaza perfect aceasta filozofie. El se bazeaza pe interactiunea dintre corpul uman si articolul de imbracaminte care-l acopera. Issey Miyake este intr-o cautare perpetua a unor noi mijloace de expresie care sa valorifice si sa combine traditia cu inovatia, mestesugul cu noile tehnologii. Liniile lui Miyake, „Pliuri, va rog” si „O- BDP” imbina cerintele vietii zilnice cu dorinta de a face placere celor care le poarta.

In acelasi spirit, „a scent by issey miyake” retranscrie si incorporeaza esenta unei miresme: „a scent, simplu si frumos precum aerul pe care-l respiram”, care imbina inovatia tehnologica cu poezia naturii.

Povestea olfactiva a noii miresme s-a nascut din alchimia secreta a celor patru elemente cardinale:

  • o mireasma vitala precum o briza proaspata
  • o sticla, pura si nerafinata, creata dintr-un bloc de sticla
  • un nume, „a scent by issey miyake” care nu necesita nicio explicatie sau prezentare
  • o cutie, din hartie, la fel de functionala ca o a doua natura
  • un parfum nou care este cel mai modern si intruchiparea cea mai exacta a spiritului lui Issey Miyake – un lux simplu si esential pentru toti.

2- Mireasma
Natura este „cel mai mare creator de parfumuri”.
Issey Miyake

Pentru creator, mirosul unui parfum este ca aerul pentru viata: elementul esential. In acelasi timp el este magic deaorece mireasma este invizibila si intangibila.

„a scent by issey miyake” este un parfum proaspat, floral, lemnos.
Are o prospetime noua, distincta si moderna. Este un parfum optimist, feminin, o emotie ca o briza proaspata din adancul naturii.

Povestea parfumului isi are radacinile in adancul solului, isi intinde apoi ramurile, cu frunzele si florile, pana la cer.
Notele proaspete de Zambila si Galbanum stau la baza tonului proaspat, floral, improspatat de vitalitatea esentiala a Verbenei si a notei de Iasomie.

Mireasma aduce impreuna natura si tehnica de ultima ora, traditia si inovatia, si, in acelasi timp, ramane fidela viziunii creatorului – adauga o dimensiune olfactiva noua compozitiei parfumului.
S-au aplicat cele mai noi tehnici de extractie a materiilor prime folosite in mod traditional in parfumerie pentru a permite ingredientelor sa-si exprime natura lor cea mai nobila si delicata. O oda adusa naturii si substantei reinventate.

Creatorul parfumului: Daphné Bugey
A fost alaturi de Firmenich inca din 1997 a realizat miresme gratie curiozitatii sale de nestavilit. Intr-o aventura a inimii, Daphné Bugey isi gaseste inspiratia in calatorie si in decoperirile culinare, in experimentul cu ingrediente originale si in tesarea noilor procese, eliberata de ideile preconcepute. Ea este autoarea editiei limitate a L’Eau d’Issey, Une Goutte de Nuage, si tot ea este nasul pentru noul parfum al brand-ului, „a scent by issey miyake”.

3- Numele
a scent
by issey miyake

Un nume fara ambiguitati care merge direct la esenta.
Un nume generic care nu-si manipuleaza sensul ci mai degraba lasa libere imaginatia si emotiile.
„a scent by issey miyake” solicita simturile.
Un nume ca o boare care pluteste pe langa noi, ca o briza proaspata, un ideal catre care aspiram cu totii – inaltarea.

4- Sticla

O sticla nascuta dintr-o bucata de sticla pura. Aceasta este idea puternic avangardista pusa in practica de designer-ul Arik Levy.
Sticla este materialul folosit la toate sticlele de parfum. Sticla bruta, in stare „primara” care nu ascunde nuantele de culoare sau de textura ci mai degraba ii dezvaluie frumusetea goala infinita”.
Un bloc de lumina din care sunt taiate sticlele de parfum, in functie de dimensiunea dorita*.
O lucrare complexa in sticla ce impinge inapoi granitele transparentei.

Logo-ul conceput de Taku Satoh este gravat in interiorul sticlei de parfum pentru a pastra esenta sa pura si neslefuita folosind un secret de productie „high-tech”.

* „a scent by issey miyake” este disponibil in trei formule de 50, 100 si 150 ml.

Designerul: Arik Levy
S-a nascut la Tel-Aviv si locuieste la Paris. Arik Levy este un creator si un inventator prolific (el a semnat linia „Phantom” de la Baccarat), folosind obiecte uzuale in alte scopuri decat cele de origine (o sticla de lemn, o masa dintr-o stiva de documente), ambalaje si multe altele. Designer-ul poet a transformat simplitatea si experimentul intr-un motto. Isi impartaseste sensibilitatea cu a lui Issey Miyake, pentru care a conceput sticla parfumului „a scent by issey miyake”

5- Cutia

Pentru a realiza cutia pentru parfumul „a scent by issey miyake”, designer-ul Taku Satoh s-a concentrat asupra scopului sau esential – de a proteja sticla si a evidentia continutul.
Cutia reprezinta prima legatura dintre femeie si parfum. In mod simplu si clar ii anunta continutul prin forma si numele sticlei.
Culoarea cutiei este verde, evocand astfel mireasma parfumului.

Luxul easentialului pana in cele mai mici detalii.

„Graficianul”: Taku Satoh
S-a nascut la Tokyo. Taku Satoh este specialist in grafica. El a realizat design-ul logourilor si publicatiilor si a participat la multe expozitii. Este coordonatorul 21_21 Design Sight din Tokyo cu Issey Miyake. A realizat design-ul sticlei si al cutiei parfumului „a scent by issey miyake”.

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional