A murit Gheorghe Dinică

De Unica.ro pe 10 noiembrie 2009

Maestrul Gheorghe Dinică a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani, în urma unei infecţii septicemice în fază avansată, care i-a afectat inima, plămânii şi creierul.
„M-am suit pe scenă şi parcă eram acolo de când lumea…”, sintetiza actorul relaţia specială, de o viaţă, pe care a avut-o cu reflectoarele.

Pe 22 octombrie, maestrul a fost dus, de urgenţă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, prezentând o infecţie septicemică în fază avansată, care i-a afectat inima, plămânii şi creierul.

Săptămâna trecută, starea de sănătate a actorului s-a ameliorat, însă la scurt timp, situaţia s-a deteriorat rapid. Din cauza infecţiei cu stafilococ, răspândită la nivelul întregului corp, a intrat în şoc septic.
12 diagnostice negre
În ciuda eforturilor medicilor, organismul actorului nu a răspuns la medicaţie, iar prognosticul medicilor a rămas, pe întreaga perioadă de internare, rezervat. Informaţiile cu privire la evoluţia stării medicale a actorului au fost oferite prin intermediul comunicatelor de presă, din parte spitalului.
 Din nefericire, starea precară de sănătate a maestrului Dinică nu le-e permis doctorilor să recurgă la o intervenţie chirurgicală şi pentru că infecţia nu a putut fi oprită, s-a ales ca măsură pentru stabilizare a fost „terapia ţintită”, cu antibiotice. Până să ajungă la spital şi să fie trecut pe antibiotice şi medicaţie specifică, a făcut febră de peste 40 de grade Celsius. Imediat după internare, medicii de la Floreasca l-au conectat la aparate, fiind menţinut în viaţă artificial.
În momentul în care, vineri, 30 noiembrie, spitalul a eliberat un comunicat de presă cu starea pacientului, Dinescu era diagnosticat cu: bronhopneumonie cu stafilococ auriu şi candida, pneumonie bazală stânga în remisie, şoc septic, disfuncţie multiplă de organe, insuficienţă cardio-respiratorie cu suport vasopresor, insuficienţă renală cronică acutizată, hemofiltrare continuă, insuficienţă respiratorie acută cu suport ventilator, disfuncţie digestivă cu ileus dinamic, disfuncţie hepatică cu sindrom de colestaza, deficit sinteză hepatică, disfuncţie hematologică în remisie.

Citeşte continuarea pe evz.ro!

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"