Femeile se îngraşă 9,5 kg la un an după nuntă

De Erika Chivu pe 04 decembrie 2009

Înainte de nuntă toate femeile fac eforturi uriaşe pentru a slăbi sau a se menţine în formă. Dar când se văd cu verigheta pe deget, lucrurile se schimbă complet.
Un studiu prezentat de Daily Mail şi realizat de Yakult, o companie britanică producătoare de iaurturi, a arătat ca 22% dintre tinerele căsătorite se îngraşă în primul an după nuntă, media kilogramelor acumulate fiind de 9,5. Peste jumătate din aceste femei ajung sa aibă „discuţii” cu soţii lor din cauza greutăţii.

De ce se îngraşă femeile căsătorite?

Peste o treime dintre proaspetele soţii au declarat că nunta şi rochia de mireasă reprezintă motivaţii foarte puternice, iar când acestea au disparut li s-a părut mai greu să mănânce sănătos şi să facă sport.

„Timp de câteva luni, cel mai important lucru pentru viitoarele mirese este să slăbească şi să atingă o formă fizică perfectă. Dar, după nuntă, aspectul fizic nu le mai preocupă la fel de mult şi încearcă să recupereze timpul pierdut, mâncând tot ce îşi doresc”, spun reprezentanţii Yakult, compania care a realizat cercetarea.

Se pare că nunta este un eveniment atât de important şi aşteptat încât, de supărare că a trecut, femeile se consolează mâncând.

31% dintre fostele mirese au spus că mănâncă de plictiseală. Când au dispărut toate activităţile legate de planificarea nunţii, s-au trezit cu prea mult timp liber, timp pe care nu au ştiut cum să-l umple altfel decât mâncând.

22% dintre cele 3000 de tinere care au participat la studiu au recunoscut că, odată ce se văd cu certificatul de căsătorie în mână, nu mai simt nevoia să-şi impresioneze partenerul prin aspectul fizic.

O obordare greşită, după spusele bărbaţilor. 19% din participantele la studiu au fost atenţionate de parteneri, în legătură cu kilogramele acumulate, chiar înainte să se termine luna de miere.

Foto: Shutterstock

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară