9 lucruri cu care să eviți să te dai pe față

Există multe site-uri și bloguri care promovează cosmeticele și rețele naturale. Natural nu înseamnă neapărat mai bun, mai sănătos. Există lucruri care par inofensive, dar cu care ar trebui să eviți să te dai pe față.

Veronica Gorgeois, estetician profesionist ne avertizează să nu ne punem niciodată bicarbonat de sodiu pe față sub formă de mască sau să-l folosim ca exfoliant. Tenul are un ph  acid care protejează stratul lipidic intact, iar dacă introducem bicarbonatul de sodiu cu ph bazic putem să stricăm acest echilibru.

  • Sucul de lămâie

Gorgeois atrage atenția faptului că sucul de lămâie are un ph prea acid pentru pielea noastră, iar un scrub ce conține suc de lămâie poate produce mici fisuri în straturile superficiale ale pielii care pot fi afectate de acest suc.

  • Menta

Paula Begoun de la Paula’s Choice avertizează că menta este iritant pentru piele.

  • Pasta de dinți

Unele persoane obișnuiesc să aplice pastă de dinți pe coșuri. Dermatologul Ranella Hirsch crede că pasta de dinți poate crește producția de melanină, deci poate influența apariția petelor maro sau la decolorarea pielii.

  • Alcoolul

Begoun ne liniștește spunând că doi alcooli din produsele cosmetice (cetyl alcohol și stearyl alcohol) nu sunt iritanți pentru piele. Ceilalți alcooli ce se găsesc în produsele cosmetice usucă pielea pe termen lung.

  • Zahăr sau sare

Măștile sau scruburile cu sare/zahăr nu sunt benefice pielii. Rebecca Raymond de la Carefree Organics adaugă că sarea și zahărul absorb umiditatea, deci au efect deshidratant asupra pielii.

  • Aluminiul

Foarte multe produse de machiaj conțin aluminiu (fardul de pleoape, creionul de ochi). Aluminiul este considerat neurotoxic.

  • Parfum

Parfumul natural sau sintetic, conform esteticianului Hanah Tetro poate fi un alergen pentru pielea sensibilă și încă nu se știu efectele pe termen lung al folosirii produselor ce conțin parfum.

  • Loțiunile cu vitamina A

The Environmental Working Group ne avertizează să fim atenți atunci când folosim produse ce conțin vitamina A sau produse cu retinol. Acest tip de produse ne fac pielea mai sensibilă la efectele soarelui. Evită produsele de protecție solară și fondurile de ten care conțin vitamina A sau retinol.

Sursa foto 123rf

Citește și 5 beneficii ale produselor pentru îngrijirea tenului pe bază de alge marine

Citește și Cinci lucruri care se întâmplă cu tenul tău atunci când nu porți machiaj

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: