7 trucuri de amenajare ingenioase, care vor face livingul să pară mai spațios

De Unica.ro pe 10 aprilie 2018

Livingul este locul în care îți petreci cel mai mult timp alături de cei dragi, unde te relaxezi cu un pahar de vin și cu o carte bună, după o zi de muncă. Dar ce faci dacă încăperea pare prea mică și simți că nu îți oferă confortul de care ai nevoie? Secretul constă în amenajarea corespunzătoare a spațiului. Mai jos vei găsi 7 trucuri care îți vor fi de folos într-un astfel de demers.

Mobilierul potrivit

O cameră de dimensiuni mai mici trebuie amenajată diferit față de una spațioasă. Un aspect foarte important este să nu încarci prea tare atmosfera. Din acest motiv, poate nu este tocmai cea mai bună idee să optezi pentru un mobilier masiv, cu multe detalii. Acesta va crea impresia de spațiu aglomerat. Mai degrabă alege o mobilă pentru living în stil minimalist, cu forme simple și un design modern. Iar pentru a evita supraaglomerarea la nivelul podelei, corpurile de mobilă înalte pot fi foarte utile, pentru că îți permit să folosești în mod eficient spațiul disponibil în plan vertical.

Draperiile și perdelele

Cu cât o cameră este mai luminoasă, cu atât va părea mai mare. Lumina soarelui trebuie să pătrundă cât mai mult la interior, motiv pentru care este recomandat să eviți draperiile sau perdelele închise la culoare. Acestea nu vor permite luminii naturale să intre în cameră, iar atmosfera va fi una întunecoasă. Optează în schimb pentru culori mai deschise, precum bejul. Tonurile neutre sunt ușor de asortat și transmit un sentiment plăcut, de liniște și relaxare.

Accentul pe podea

Dacă îți dorești un design mai extravagant, care să atragă atenția, alege să pui accentul pe podea. Un covor de mari dimensiuni, într-o culoare puternică și cu model va atrage privirile și, în plus, va crea impresia de spațiu mai larg. Covoarele mici, comparativ cu cele mari, fragmentează podeaua din punct de vedere vizual. Iar acest lucru nu este favorabil în cazul în care livingul tău nu este foarte spațios.

Mai multe funcții

Pentru că spațiul nu îți permite luxul de a instala mai multe corpuri de mobilă, nu înseamnă că trebuie să renunți la confort. O idee ingenioasă, pe care poți să o ai în vedere este să alegi piese multifuncționale. În general acestea îndeplinesc cel puțin două funcții. Iar dacă ai dificultăți în găsirea acestora în magazine, improvizează. Un taburet colorat poate deveni în clipa următoare o măsuță.

Nu îți limita imaginația

Amenajarea unei încăperi mai mici nu trebuie să îți limiteze imaginația, ci dimpotrivă. Cu cât alegi culori și obiecte mai interesante, care atrag privirile, cu atât camera va părea mai spațioasă din punct de vedere vizual. Alege nuanțe vibrante precum verde, galben, portocaliu sau albastru deschis. Combină mai multe modele și bucură-te apoi de rezultatul obținut.

Soluții de iluminat

Pentru că vrei să faci cât mai multă economie de spațiu, găsește opțiuni de iluminat alternative. De exemplu, în loc să alegi instalarea unor lămpi de podea, alege corpuri suspendate, iar în locul celor de birou sau de masă, lămpi de perete.

Totodată, asigură-te că spațiul este luminat corespunzător, pentru că un spațiu luminos va părea întotdeauna mai mare.

Strategii optice

Folosește diferite strategii pentru a influența modul în care este perceput spațiul din punct de vedere vizual. Există mai multe trucuri, precum, de exemplu, aplicarea unui tapet cu dungi verticale. Acesta va atrage privirea pe înălțime, și va crea impresia de amplitudine. Același efect îl poți obține dacă așezi mai multe tablouri pe perete, care să urmeze o linie ascendentă.

Indiferent de dimensiunea livingului tău, cu puțină imaginație și cu ajutorul trucurilor de mai sus, vei obține confortul de care ai nevoie. Nu scăpa din vedere faptul că detaliile sunt foarte importante și adesea fac o mare diferență atunci când este vorba de decorul interior al casei tale.

Sursa foto: Shutterstock

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional

Care este destinația de „detoxifiere digitală” din România, inclusă într-un top internațional