7 idei simple pentru o încredere mai mare în tine

De Unica.ro pe 11 ianuarie 2018

Încrederea de sine poate fi un lucru fragil. Tocmai din acest motiv, este foarte important să știi de fiecare dată cum să capeți noi forțe și să depășești orice fel de obstacol. Iar totul începe cu modul în care te privești, care e tonusul tău psihic și cât de ușor îți e să te descurci în fața fiecărei provocări. Pentru că începi un nou an, îți sugerăm și câteva idei care să te ajute să ai parte de 12 luni noi perfecte.

7 idei simple pentru o încredere mai mare în tine:

  1. O schimbare spectaculoasă de look

Fiecare dintre noi atinge acel punct în care s-a plictisit de versiunea pe care o vede zilnic în oglindă. Și nu e nimic în neregulă din acest punct de vedere. Un look nou poate veni cu o energie nouă pe care altfel nu ai fi reușit să o dobândești atât de ușor. Ai putea începe noul an cu bucle fabuloase care îți vor schimba complet aspectul și îți vor oferi o postură complet diferită față de cea cu care erai obișnuită până acum. Simplifică-ți munca folosind un astfel de ondulator automat, cu motor semiprofesional și bară de ondulare ceramică din titan.

  1. Aruncă o privire în urma ta

Te-ai putea întreba cum te ajută asta, nu? Știm că multă lume îți spune că pierzi vremea pe telefon, dar există și efecte benefice. Pentru că trăiești timpuri noi, e ușor sa privești în urma ta, acum. Ia-ți o oră și caută în arhiva ta personală de pe rețelele de socializare. E un truc simplu care te poate ajuta să îți recapeți încrederea în tine, observând modul în care ai crescut și ai evoluat în ultimii ani.

  1. Îmbracă-te în hainele care știi că te vor face să arăți impecabil

Nimic nu o să te facă să te simți mai încrezătoare în propria piele decât o ținută care te avantajează complet. Chiar dacă nu ai destule ocazii să folosești cele mai spectaculoase haine din garderoba ta, din când în când îmbracă-te mai mult decât o cere ocazia și surprinde-i pe toți din jurul tău.

  1. Mergi într-un loc în care nimeni nu te cunoaște

Lipsa de încredere în tine poate veni la pachet și cu lipsa de încredere privind ceea ce cred cei apropiați despre tine. Dacă acesta este și cazul tău, caută să mergi într-un loc în care nimeni nu te cunoaște și redescoperă-ți calitățile pe care credeai că le-ai pierdut, de această dată prin ochii altora.

  1. Învață de mâine ceva nou

Înscrie-te la un curs de dans sau poate preferi unul de gătit, învață o limbă străină sau caută să mergi într-o direcție la care altcândva nu te-ai fi gândit. Încrederea de sine poate crește odată cu lucrurile noi pe care reușești să le înveți.

  1. Ieși din zona ta de confort

Privește mai des în ochi oamenii pe care nu îi cunoști, mergi în locuri pe care în mod normal nu le frecventezi și spune da unor oportunități pe care altfel le-ai refuzat. Zona ta de confort vine cu beneficiile sale, dar și cu capcana de a rămâne mereu într-un mediu pe care îl cunoști mult prea bine și de care te-ai plictisit. Iar absența noutăților din viața ta îți afectează deseori și încrederea.

  1. Zâmbește mai des

Nu o privi ca pe o obligație, ci mai degrabă ca pe un joc. Încearcă să zâmbești mai mult și mai des. Nu spunem că ar trebui să o faci acolo unde contextul ar fi complet nepotrivit, dar un zâmbet oferit de tine pentru cei din jurul tău ar putea schimba atmosfera, lucru de care și tu poți beneficia.

Tu cum încerci și reușești să îți recapeți încrederea în tine atunci când ai nevoie?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Vilenija

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie