7 idei accesibile, ca să schimbi complet fața camerei tale în câteva minute

De Unica.ro pe 01 noiembrie 2017

De câte ori nu am citit sau auzit că o cameră confortabilă înseamnă și o stare de spirit mai bună? Și cât de adevărată este această vorbă. Micile detalii dintr-o încăpere ne pot influența dispoziția, așa că, dacă simțim că locul nostru nu mai este la fel de primitor, câteva schimbări sunt necesare. Ca să-ți fie mai ușor și dacă nu știi exact ce fel de schimbări vrei să faci, există o multitudine de idei de amenajare a camerei de zi, simple, la îndemână și care îți pot face viața mai ușoară și mai plăcută. Multe dintre ele țin doar de mici modificări care nu sunt nici măcar costisitoare.

7 idei simple pentru o nouă față a camerei tale

  1. Ridică nivelul de confort

Cum altfel decât cu perne. Multe, colorate, vii, mai mici sau mai mari, împrăștiate în fiecare colț al camerei de zi, pe fotoliu, scaune și canapea. Cu o simplă schimbare de acest fel, fără un efort financiar semnificativ, poți transforma fiecare parte a încăperii într-o mică oază de confort. Și pentru că un mediu cald, plăcut și primitor poate fi resimțit chiar de la intrarea în casă, această soluție a pernelor decorative poate fi aplicată și aici, chiar și atunci când spațiul este redus. Pentru persoanele care caută sfaturi și idei, există numeroase moduri ingenioase de amenajare a holului la care poți apela cu încredere, fără să-ți faci griji în privința costurilor.

  1. Trezește pereții la viață

Un tablou poate schimba întreaga atmosferă din cameră. Nu trebuie să fie ceva mare, nu trebuie să fie clasic, modern sau abstract. Trebuie să simți că ți se potrivește și că îți transmite o stare de bine. Caută să te înconjori cu lucruri care contribuie la buna ta dispoziție, iar camera se va lumina la propriu, la fel și starea ta de spirit. Potrivit medicului David Lewis de la Neuroco, citat de CNN ”să-ți decorezi încăperea cu o pictură sau o sculptură nu numai că pune o amprentă proprie asupra locuinței tale, dar transmite o senzație de autenticitate și încredere în raport cu locul respectiv”.

  1. Adu o bucată de natură în interior

Câteva plante ar putea schimba fața unui spațiu rigid și pot aduce căldură și culoare în încăpere. Ai grijă doar să le așezi în locurile corecte. Nu toate plantele rezistă fără lumină, în timp ce altele pot îngheța dacă sunt așezate prea aproape de ferestre. Mai mult, potrivit unui studiu realizat de Societatea Regală de Horticultură din Marea Britanie, plantele pot avea un efect benefic asupra organismului: ”Știm că plantele calmează, dar sunt destule dovezi că au efecte pozitive și asupra sănătății omului”, declară consilierul Leigh Hunt, potrivit Daily Mail. Printre efectele benefice ale plantelor de apartament se numără reducere nivelului de stres, îmbunătățirea stării de spirit și filtrarea aerului poluat.

  1. Lumina caldă și atmosfera intimă

Încearcă din când în când să umpli camera cu lumânări parfumate. Poate într-o seară de weekend în care vrei să te relaxezi citind o carte și sorbind un vin fiert. Locul s-ar transforma neașteptat de mult cu o simplă schimbare de acest fel, iar camera de zi pe care o cunoști de atâta timp și care foarte probabil nu îți mai transmitea nimic special va căpăta pe loc o altă față.

  1. Rearanjează mobila

Nu te atinge de obiectele mari și grele din cameră, nu e cazul. Dacă nu îți mai plac sau nu mai sunt utile ca în prima zi, trebuie să le înlocuiești cu totul. Încearcă însă să muți o dată la ceva timp mobilierul mic și mediu. Schimbă pozițiile lor și aruncă din loc în loc un obiect decorativ. Astfel de mici modificări te pot scăpa de monotonie și îți pot oferi un spațiu mai relaxant în care să trăiești, așa cum explică și medicul Richard J. Davidson, de la Universitatea din Wisconsin: ”Un element cheie al locuinței care generează fericire și emoție pozitivă este schimbarea”. În esență, nu-ți fie teamă de creativitate și rupe rutina zilnică a spațiului în care locuiești.

  1. O măsuță de cafea și un covor moale

Fac diferența într-o încăpere. Ambele reprezintă obiecte destul de mici dintr-o locuință, ușor de înlocuit, care ocupă însă un rol central în viața ta. Pentru multe persoane, măsuța de cafea este locul unde o mare parte din mese sunt servite, aici cei apropiați sunt invitați și aici ni se ”pierd” cele mai multe ore în zilele libere. La fel de central într-o cameră de zi este și covorul, care poate transforma o cameră oarecare în cel mai primitor loc din lume. Încearcă varianta unui covor moale și îți vei mulțumi iarna, când viscolul bate la geam.

  1. Profită din plin de lumina naturală

Poate din dorința unei intimități mai mari, unele persoane preferă să țină ferestrele acoperite cu perdele și draperii. Elegante și utile până într-un punct și în anumite condiții, acestea pot să influențeze neașteptat starea de spirit. Medicul John Zeizel, de la Academia Americană pentru Neuroștiință în Arhitectura (ANFA), susține că ”simpla posibilitate de a vedea cum este vremea de afară și ce se întâmplă în afara locuinței îi relaxează pe oameni și le mărește senzația că sunt în control”.

Care este primul lucru pe care tu îl schimbi într-un living atunci când simți nevoia unei noutăți?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright By Oksana Yurlova

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița