6 stiluri de coc pentru petrecere

De Andra Pecingina pe 12 decembrie 2009

Ţinuta ta de petrecere trebuie completată de o coafură feminină şi rafinată. Alege un coc modern sau de inspiraţie retro şi vei atrage toate privirile!
Poţi adopta la orice petrecere unul din aceste stiluri de coc uşor de realizat chiar acasă.  

6 stiluri de coc pentru petrecereCocul înalt accesorizat cu bentiţă este un stil care o flatează pe Katherine Heigl şi pe care îl poţi purta la petrecerea de Crăciun a firmei dar şi într-o seară la dans cu prietenii.  

Cum se face: Părul trebuie doar pieptănat pe spate şi prins într-o coadă de cal înaltă. Urmează să alegi şuviţe din coadă deja strânsă şi să le fixezi lejer în jurul bazei cu agrafe minuscule, astfel încât cocul să aibă volum la sfârşit.

Foloseşte un spray pentru volum şi unul pentru fixare. Ultimul pas este aplicarea unei unei bentiţe de păr duble, prinsă cu elastic la spate.  
 

6 stiluri de coc pentru petrecereCocul pe o parte cu accesorii de păr este o altă coafură ideală pentru o ocazie specială.

Eva Mendes adoră accesoriile de păr şi le adopta pentru coafuri înalte şi rafinate şi ne demonstrează că o piesă specială cu pene sau ştrasuri adaugă şarm oricărei coafuri. Atunci când alegi un accesoriu de păr trebuie să păstrezi o coafură simplă.  

Cum se face: Usucă părul cu foehn-ul şi o perie rotundă pentru a crea bucle lejere, aranjează părul cu cărare pe o parte a capului şi strânge-l la spate într-un coc la bază gâtului. Apoi aplică accesoriul pe partea în care părul este mai bine strâns, aşa cum vezi la Eva Mendes.
 

6 stiluri de coc pentru petrecere

Cocul jos cu breton drept  a fost alegerea Christinei Ricci şi nu putem să nu observăm cât de modern şi elegant este acest look.  

Cum se face: Pentru a crea o astfel de coafură strânge părul într-o coadă de câl la bază gâtului, apoi răsuceşte-l în jurul sau şi fixat cu agrafe mici.

Fixativul este important pentru a păstra bretonul într-o formă perfectă.  

6 stiluri de coc pentru petrecereCocul care imită coafura bob este stilul preferat de Scarlett Johansson pentru apariţiile pe covorul roşu.  

Cum se face: Foloseşte uscătorul de păr şi un ondulator pentru a crea bucle medii, iar apoi un spray fixativ. Aranjează buclele cu cărare pe o parte folosind degetele pentru a le da un aer natural, urmând să iei şuviţe mici pe care le vei prinde la spate cu agrafe invizibile.

Toate şuviţele prinse astfel trebuie să aibă aceeaşi lungime la final, pentru că look-ul să pâră o coafură medie lejera. Poţi apela şi la accesorii de păr pentru un plus de rafinament.  

6 stiluri de coc pentru petrecereEva Longoria a ales pentru un eveniment monden cocul „French Twist” cu volum, o coafură extrem de simplă, pe care o poţi realiza acasă.  

Cum se face: piaptănă părul cu o cărare pe o parte a capului cu o perie rotundă pentru a îi da volum şi apoi strânge-l la spate într-o coadă de cal la bază gâtului.

Coada urmează să fie îndoită şi prinsă cu o agrafă mare exact unde a fost prinsă prima dată. În cazul în care mai este nevoie foloseşte agrafe foarte mici pentru a fixa toate şuviţele.      

6 stiluri de coc pentru petrecereUltimul stil pe care ţi-l prezentăm este preferat de vedete ca Diane Kruger şi Heidi Klum, cocul cu şuviţe libere. Această coafură încadrează faţa într-un mod chic şi îţi permite să porţi bijuterii mari: cercei candelabru sau o diademă.  

Cum se face: Părul trebuie să fie uscat şi îmbibat cu o spumă cu textură lejeră. Alege şuviţe mari cu cărare pe mijloc şi prinde-le la spate lăsând două şuviţe subţiri libere în jurul feţei. În funcţie de forma feţei tale, alege un coc înalt sau jos şi apoi aplică spray fixativ pentru a te asigura de rezistenţa coafurii.  

Foto: Northfoto

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară