5 tratamente de beauty care îți pun sănătatea în pericol

De Andreea Catrina pe 14 octombrie 2015
Tehnicile de ultimă generație ne ajută să fim mai frumoase, într-un timp mult mai scurt. Dar te-ai gândit vreodată cu ce preț?...

Azi am selectat pentru tine 5 dintre cele mai periculoase tratamente de beauty – sunt foarte folosite și e foarte probabil să le fi încercat și tu, cel puțin o dată. Cu toate acestea, pericolele din spatele lor sunt înfricoșătoare.

Ședințele de solar

Pielea “sărutată de soare” e sexy în ochii multora, dar ar trebui să ai mare grijă, dacă obișnuiești să mergi la solar periodic. Dincolo de faptul că acest obicei poate da dependență – o chestiune demonstrată deja de specialiști – riști să te îmbolnăvești grav. Și nu, nu ne referim la iritații ale pielii sau alte probleme de genul acesta, foarte des întâlnite printre amatoarele de solar, ci la cancer de piele. Este deja dovedit faptul că o singură expunere la solar pe lună, crește cu mult riscul de cancer de piele. Și nu, cancerul de piele nu e deloc sexy!

Extensiile de păr

Părul lung și bogat este un simbol al feminității – nu-i de mirare așadar că multe femei apelează la extensii. Ceea ce ele nu știu însă, este că extensiile de păr pot cauza – paradoxal – căderea părului și, în unele cazuri grave, moartea prin șoc anafilactic. Da, ai citit bine. Se pare că în ultimii ani s-au înmulțit aceste cazuri grave, cauzate în principal de adezivii folosiți pentru a fixa extensiile de scalp sau de celelalte fire de păr. Acești adezivi pot conține latex sau alte substanțe chimice de sinteză, care se absorb prin piele și care dăunează grav sănătății.

Unghiile false

Până și numele lor este de prost gust… De ce ai vrea să-ți pui unghii false, când îți poți lăsa unghiile să crească? Iar dacă sunt prea fragile, tratează-le, nu le acoperi! Acrilul folosit pentru unghiile false poate cauza iritații și chiar cancer de piele, în cazurile grave. În plus, în cazul manichiurilor cu gel, mai este de luat în calcul și expunerea la lămpile cu raze ultraviolete… Și ține minte că orice problemă gravă ai putea avea, unghiile false o pot ascunde. Chiar și infecțiile se pot ascunde sub o manichiură aparent… impecabilă.

Peeling-urile chimice

Chiar dacă noi nu ne putem gândi decât la pielea arsă și înroșită a Samanthei Jones din Sex and the City, când auzim de peeling-uri chimice, sunt femei care apelează periodic la astfel de proceduri. Cu toate acestea, oricât de multe beneficii ar promite un astfel de tratament, nu uita niciodată că peeling-ul nu face altceva decât să îți ardă chimic stratul superior ar pielii… Și da, te poți alege cu alergii, insuficiență renală sau hepatică (pentru că unele peeling-uri presupun anestezie) sau infecții. Nu mai bine îți accepți micile riduri?…

Extensiile de gene

Dacă până de curând vorbeam doar de gene false, de câțiva ani au apărut și la noi extensiile de gene. Ceea ce multe femei nu știu este că, dacă nu respectă cu strictețe indicațiile specialiștilor în astfel de proceduri, riscă să rămână fără genele naturale. Mai mult decât atât, adezivii folosiți în fixarea extensiilor de gene pot cauza alergii și inflamații. Dacă vrei totuși să ai gene mai lungi îți recomandăm să apelezi la persoane calificate în acest sens și la produse de calitate. Și mai ales să respecți religios pauzele dintre aplicări.

Foto: 123rf

 

 

 

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton