5 țări pe care le poți vizita cu mai puțin de 200 de lei pe zi

Pe măsură ce numărul turiștilor crește de la an la an, destinațiile populare devin tot mai scumpe, iar calitatea serviciilor oferite scade, în multe cazuri. Chiar și așa, încă există numeroase locuri superbe pentru care nu ai nevoie de un salariu întreg pentru a le vizita.

Site-ul de turism Escapehere.com a realizat topul celor mai ieftine destinații de vacanță, unde nu vei cheltui mai mult de 50 de dolari pe zi, incluzând cheltuielile cu cazarea, transportul public și mâncarea. Iar dacă locurile de mai jos îți fac dor de ducă și te gândești deja să îți rezervi un zbor în următorul avion care pleacă spre destinația ta de vis, nu este nevoie să ai deja tot bugetul de vacanță pus deoparte. Poți lua foarte simplu bani de aici și să îți pui la cale vacanța pe care o așteptai de mult, mai ales că multe dintre țările de mai jos sunt mai ieftine acum, în afara sezonului de vară.

Thailanda

În ciuda popularității sale, Thailanda rămâne una dintre cele mai ieftine țări pe care le poți vizita. Nordul țării este mai ieftin decât capitala Bangkok sau insulele. Aici găsești cazare cu 6-10 dolari pe zi, iar o masă la un restaurant local nu depășește 5 dolari. Transportul în comun este ieftin, iar activitățile pe care le poți face sau locurile pe care le poți vizita nu sunt mai scumpe de 15 dolari. Secretul este să îți iei din timp biletul de avion și să eviți resorturile de lux, care sunt mult mai scumpe.

Grecia

Grecia a fost dintotdeauna un mic paradis al călătorilor cu un buget limitat, în comparație cu restul Europei. Iar problemele economice ale grecilor, în ultimii ani, au dus la o scădere și mai pronunțată a prețurilor. Un gyros de la o tarabă de street food costă în jur de 3 dolari, iar o masă completă nu depășește 10 euro. Poți găsi oferte avantajoase și la hoteluri, unde poți plăti doar 20 de dolari pentru o cameră. Grecia este mai scumpă pentru cei care vor să viziteze insulele, unde cazarea și mâncarea sunt, într-adevăr, mai scumpe.

Peru

Peru este una dintre cele mai prietenoase și pline de viață țări din America de Sud, dar și una dintre cele mai ieftine pe care le poți vizita. Cei mai mulți turiști vin aici pentru Machu Picchu, însă asta nu înseamnă că nu poți găsi și alte puncte de atracție. Cazarea într-un hostel costă doar 10 dolari, o masă la un restaurant local – 5 dolari, iar autobuzele care fac turul orașului – 1 dolar.

Portugalia

Portugalia este cea mai ieftina destinație turistică din vestul Europei, însă aici găsești plaje superbe, celebrul vin de Porto, orașe istorice și coline impunătoare. Portugalia este o țară pe care o poți explora și descoperi singură, iar pentru asta nu va trebui să scoți din buzunar mulți bani. Poți găsi cazare și la 20 de dolari, iar multe muzee sau galerii oferă în unele zile acces gratuit. Sistemul public de transport este ieftin, bine pus la punct, dar dacă vrei să te bucuri de o experiență autentică, îți recomandăm să mergi cât mai mult pe jos, explorând străduțele încărcate de istorie.

Nicaragua

Cea mai mare țară din America Centrală este una dintre cele mai puțin vizitate de turiști, așa că prețurile sunt destul de mici. Vecina sa, Costa Rica, a văzut cum valurile de turiști i-au crescut economia, așa că și prețurile au crescut peste noapte, într-o încercare a localnicilor de a face un ban în plus. Nicaragua te întâmpină cu orașe colorate și pline de viață, plaje pe care se face surf, excursii pe vulcan, totul cu cheltuieli minime. Să închiriezi o cameră cu baie nu costă mai mult de 20 de dolari pe zi, iar mâncarea este ieftină chiar și la restaurantele cu ștaif. Poți închiria o mașină și să te plimbi între mai multe orașe, astfel încât să explorezi cât mai mult din această bijuterie încă nedescoperită a Americii Centrale.

Câte dintre aceste destinații ai văzut până acum? În care ți-ar plăcea să mai ajungi?

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Olga Kot Photo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: