5 moduri surprinzătoare prin care curățenia casei te ajută să te menții sănătoasă

De Unica.ro pe 24 aprilie 2018

O casă care nu e curată, nu doar că nu arată bine, ci îți poate afecta și sănătatea, din cauza prafului și a microbilor care se depun pe mobilă, podea și aparatele electrocasnice. Deși poate fi obositoare și poate dura destul de mult, îți vom prezenta mai jos motivele pentru care curățenia casei este benefică pentru sănătatea ta:

Te ajută să arzi caloriile

Deși nu te-ai fi gândit că poți compara curățenia casei cu mersul la sală, cei de la livestrong.com vin cu argumente pentru a susține contrariul. În numai 30 de minute de spălat baia sau podeaua poți arde 99 de calorii, iar în 60 de minute poți arde aproximativ 200 de calorii. Activitățile care te ajută să arzi cele mai multe calorii sunt măturarea și curățarea podelei sau spălatul vaselor.

Previne apariția infecțiilor

Atunci când faci curat în casă folosești numeroase produse de curățenie care conțin substanțe ce elimină microbii, virusurile, ciupercile sau mucegaiul, vinovate pentru răspândirea infecțiilor care îți afectează sănătatea. Este important să dezinfectezi suprafețele din baie și mai ales din bucătărie și din frigider, mai ales că acela este locul unde depozitezi mâncarea.

Curățarea frigiderului trebuie făcută cel puțin o dată pe lună și, după cum ai văzut, este important să respecți câteva sfaturi utile dacă vrei să scapi de mirosurile neplăcute și dacă vrei ca mâncarea să nu se mai strice des.

Ține alergiile sub control

Una dintre cauzele apariției alergiei este praful din casă. Atunci când inspiri particulele de praf, acestea îți pot irita ochii, nasul și gâtul. Dacă aspiri și ștergi mobila de praf în mod regulat, vei reduce numărul de alergeni care pot cauza probleme de respirație, așa cum este astmul.

Reduce nivelul de stres

Te simți bine atunci când te relaxezi într-o casă curată, dar și atunci când faci curat te poți relaxa, deoarece această activitate reduce nivelul de stres și de anxietate. Conform unui studiu al celor de la British Journal of Sports Medicine, 20 de minute de curățenie reduc nivelul de stres și anxietate cu aproape 20%.

Te ajută să îți controlezi furia

Atunci când ești supărată, este benefic să te descarci și să scapi de toate grijile și supărările. La fel de bine poți scăpa de supărare și atunci când faci curat în casă. Astfel, îți vei lua gândul pentru un timp de la probleme, te vei calma mai ușor și apoi poți discuta mai liniștită despre tot ceea ce te-a supărat.

Acum ești gata să te pui pe treabă. Ia mopul și laveta și fă casa să strălucească – te vei simți plină de energie, mai sănătoasă și vei scăpa de stres.

Sursă foto: Shutterstock

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie

EXCLUSIV! Decodificarea anului 2019: tot ce trebuie să știi din numerologie