5 lucruri pe care le vei regreta mai târziu, dacă nu te apuci să le faci încă de azi

De Unica.ro pe 27 decembrie 2017

Fiecare femeie a ajuns, mai devreme sau mai târziu, în acel punct în viață în care s-a întrebat: “dar de ce fac eu asta?“. Fără să îți dai seama, viața ta este dominată mai mult de rutină, decât de decizii spontane, pentru că ceea ce cunoști nu te poate surprinde. Sunt însă lucruri care, odată lăsate pe mai târziu, ajung să se transforme în regrete. Iar dacă multe probleme pot fi rezolvate, tu știi că timpul nu poate fi dat înapoi. Așa că nu mai amâna lucrurile importante pentru tine și ai tăi și încearcă să spargi rutina încă de astăzi.

5 lucruri pe care le vei regreta mai târziu, dacă nu te apuci să le faci încă de azi:

  1. Acel telefon amânat mereu pe o altă zi

Un telefon către părinți pe care îl amâni doar pentru că nu ai răbdare să stai 5 minute și să răspunzi la întrebări inconfortabile. Un telefon către prietenii pe care nu mai apuci să-i vezi cu lunile. Un telefon de la mulți ani către acei apropiați de care rutina acasă-muncă te-a rupt. Răpește-ți doar câteva minute pentru un simplu telefon la momentul potrivit. Ai putea fi surprinsă, dar bucuria unora de a primi din când în când un astfel de telefon ți-ar putea schimba și ție o zi mai proastă

  1. Să acorzi timp și resurse nevoilor tale

Planurile ambițioase și nevoile importante costă de fiecare dată. Și fiecare dintre noi visează la o călătorie lungă și spectaculoasă într-un loc exotic sau la o renovare completă a apartamentului care a rămas neschimbat de ani și ani de zile. Nu îți mai pune visele mereu în așteptare. Soluții de acest fel, extrem de rapide, te pot ajuta să îți acorzi resurse necesare nevoilor tale care de ani de zile stau să fie rezolvate sau îndeplinite.

  1. De câte ori ți-ai promis că de luni începi să mergi la sală?

Orice plan de viitor ai avea, totul poate fi îndeplinit cu o singură condiție: să fii sănătoasă. Și cum poți merge mai ușor în această direcție dacă nu prin sport și o alimentație corectă? Uită de obsesia de a scăpa de colăcei și consideră că fiecare pas în plus te va ajuta ca, în primul rând, să trăiești mai sănătos. Mai târziu îți vei mulțumi singură pentru această alegere.

  1. Să economisești

Poate părea un efort financiar pe moment, dar pe termen lung te va ajuta să fii mai organizată, să fii mai flexibilă atunci când îți planifici anumite proiecte, dar și mai încrezătoare că poți duce la bun sfârșit planuri pe termen lung.

  1. Să fii mai prezentă în viața celor dragi

Ore suplimentare la muncă, weekenduri lucrate de acasă și vacanțe petrecute pe mailuri. Sună cunoscut? Uneori, acest stil de viață poate veni cu un confort financiar important, dar în același timp te și poate rupe de familie, prieteni și cei dragi. Încearcă să le acorzi și lor mai multă atenție, pentru că nu totul se reduce exclusiv la servicii contra-cost.

Care sunt primele lucruri pe care ai vrea să le schimbi în viața ta?

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Yuganov Konstantin

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"