4 soluții pentru a remedia pielea foarte uscată de pe picioare în sezonul rece

Pielea corpului tău are nevoie de o îngrijire mai atentă când afară e foarte frig, de aceea e posibil să ți se pară că înghite foarte multă cremă hidratantă.

Pielea corpului tău are de suferit în sezonul rece. Temperaturile foarte scăzute de afară o pot lăsa uscată, iritată, sensibilă și cu un aspect complet inestetic (știi tu, acea piele aspră ca de crocodil care e foarte neplăcută vizual, dar și la atingere). De atenția ta sporită are nevoie pielea de pe picioare, care se usucă mai ușor în perioada rece din cauza oscilațiilor de temperatură și a vestimentației încărcate și care poate da senzație de mâncărime și de piele care strânge. Iată câteva soluții pentru a remedia pielea uscată de pe picioare:

  • Optează pentru o cremă de corp bogată în acizi grași, vitamina A și E, ulei de jojoba, ulei de avocado sau ulei de măsline bio. Aceste ingrediente fac minuni pentru pielea deshidratată, chiar și pentru pielea crăpată de pe călcâie.
  • Înlocuiește băile lungi și fierbinți cu dușuri călduțe și scurte. Totuși, acest răsfăț nu este un obicei benefic pentru pielea corpului, deoarece compromite stratul lipidic al acesteia. Pentru a păstra umiditatea din țesut, sunt indicate dușurile scurte, cu apă călduță.
  • Exfoliază-ți pielea mereu. Alege un produs care asigură o exfoliere omogena și echilibrată. „Recomand un exfoliant care să aibă în componența sa și uleiuri esențiale, care pe lângă faptul că asigură o curățare a pielii în profunzime, oferă și hrănire țesutului“, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys România.
  • Alege un gel de duș îmbogățit cu uleiuri esențiale, care au la bază principii active, care vor asigura hidratarea pielii pe parcursul procesului de curățare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Jurnalul.ro
Observator.tv
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: