4 mituri desființate despre cea mai populară operație estetică – rinoplastia. Care este realitatea, de fapt?

Rinoplastia este una dintre cele mai populare intervenții estetice, fiind în același timp și cea mai veche, iar miturile care o înconjoară pot fi ușor desființate.

Operația estetică la nivelul nasului este o procedură la care apelează anual sute de mii de persoane. În SUA, statisticile arată că numărul celor care intră în cabinetele esteticienilor pentru a se interesa de o operație la nivelul nasului este de 500.000, anual. Rinoplastia este cea mai veche intervenție estetică, fiind realizată încă din secolul 6 î. Hr., desigur, într-o variantă rudimentară. Iată care sunt cele mai populare mituri legate de această intervenție și care este, de fapt, realitatea:

Mit #1 Operația estetică la nivelul nasului este foarte scumpă, și-o permit doar cei dintr-o categorie socială privilegiată

Un prim mit legat de această intervenție este cel care se referă la prețul său. Chiar și fără să cunoască exact costurile pe care le presupune, multe persoane spun că este scumpă, formându-și o părere „din auzite”.

Ca orice altă operație, implică niște cheltuieli, însă înainte să decretezi că este prea scumpă, îți recomandăm să verifici aici prețul unei operații de rinoplastie. După cum vezi, costul este unul pe care și-l permit persoanele care au un venit puțin peste cel mediu. Tot acolo vei găsi și un clip în care este explicat pas cu pas cum decurge o astfel de intervenție, astfel încât să știi exact ce va face medicul.

Mit #2 Poți să-ți operezi nasul pentru a arăta ca al unei anumite personalități sau vedete

Și de data asta avem de-a face cu un mit, sau, cel puțin, parțial un mit. Chiar dacă vorbim despre o intervenție estetică, asta nu înseamnă că poți să mergi la doctor cu fotografia unei vedete și să ceri „un nas la fel”.

Medicul îți va explica ce forme îți avantajează fizionomia și ce posibilități ai din acest punct de vedere, astfel încât rezultatul să fie pe măsura așteptărilor tale. Se poate face inclusiv o simulare pe calculator, pentru a vedea cum vei arăta după ce operația va fi efectuată și vindecată, astfel încât să găsești forma potrivită pentru tine.

Mit #3 Rinoplastia este o procedură în urma căreia vei rămâne cu semne vizile la nivelul chipului

Discutăm despre o operație, iar semnele sunt inevitabile. Totuși, în realitate, după o rinoplastie nu vei rămâne cu semne vizibile și cu cicatrici inestetice sau de dimensiuni mari. Semnele vor fi foarte discrete și vor putea fi acoperite cu ușurință cu un fond de ten sau cu puțină pudră. După vindecarea totală, aceste semne dispar aproape în întregime, iar cele rămase sunt insesizabile. În definitiv, dacă ar rămâne cicatrici vizibile după operație, întreaga procedură și-ar contrazice scopul final, acela de înfrumusețare, nu-i așa?

Mit #4 Este dureroasă și vindecarea durează mult

Un oarecare disconfort este absolut firesc atunci când vorbim despre o intervenție estetică, mai ales la nivelul feței. În timpul operației pacientul este anesteziat, iar durerea post-operatorie nu este una de nesuportat. Este, de fapt, mai mult o senzație neplăcută decât o durere în sensul clasic al cuvântului, unii pacienți descriind-o ca pe o senzație de nas înfundat.

Vindecarea totală durează câteva săptămâni, iar în spital se petrece doar o zi. Practic, a doua zi după operație, te poți întoarce acasă. Vei reveni în cabinetul medicului pentru verificări și pentru a supraveghea vindecarea.

Știai aceste informații despre rinoplastie? Ce părere ai despre această intervenție, tu ai apela la ea?

Sursa foto: Shutterstock

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: