4 accesorii cu prețuri accesibile și care te vor ajuta sa faci sport acasă

De Unica.ro pe 24 octombrie 2017

Echipamentele sportive au adesea prețuri destul de mari și sunt și voluminoase. Ai, însă, și alte opțiuni, mai prietenoase cu bugetul, pentru a face mișcare.

Știi deja cât de importante sunt exercițiile fizice pentru sănătatea ta și pentru a te menține în formă, dar timpul nu-ți permite să ajungi la sală, iar echipamentele sportive pe care le poți instala în casă ți se par scumpe? Ei bine, există și variante care nu ocupă prea mult loc în casă și care nu te vor costa prea mult. În plus, poți lua mai multe astfel de accesorii pentru a alterna tipul de mișcare și pentru a-ți lucra toți mușchii. Iată câteva astfel de echipamente pe care merită să le iei în calcul:

  1. Lucrează cu propria greutate pentru a-ți tonifia mușchii brațelor și nu numai

Exercițiile cu propria greutate pot fi făcute acasă cu o astfel de bara de tractiuni pe care o poți monta cu ușurință în casa ta, pe cadrul unei uși. Cu ea îți poți tonifia mai ales mușchii brațelor, însă tracțiunile ajută și la dobândirea unui abdomen bine definit și lucrează și mușchii spatelui. E un echipament care nu te va costa mult, după cum vezi, iar de el te poți folosi atât tu, cât și soțul tău. Spre deosebire de o bandă de alergat, de exemplu, o bară de tracțiuni nu ocupă nici spațiu în casă, așa că nu va trebui să-ți faci griji în legătură cu găsirea unui loc potrivit pentru ea.

  1. Stepper-ul te ajută să faci exerciții dintr-o arie largă

Un stepper este un accesoriu util pentru a face exerciții fizice diverse, mai ales exerciții care lucrează mușchii picioarelor – gambe și coapse – și fesierii. De obicei, un stepper are o lungime de aproximativ 65 de cm, o lățime de circa 25 de cm și o înălțime de cam 10 cm, deci poate fi ușor depozitat în casă.

Mai jos poți vedea și un clip video cu o serie de exerciții pe care le poți face cu ajutorul stepper-ului.

  1. Mingea de fitness, utilă pentru tonifierea abdomenului și a fesierilor

O minge de fitness te ajută să faci diverse tipuri de exerciții și o poți folosi în mod special pentru abdomen și fesieri. Poți face abdomene stând pe ea sau ținând mingea între genunchi. În cazul în care lucrezi de acasă, o poți folosi și când stai la birou, pentru că îți conferă o poziție mai bună pentru spate, având și numeroase alte beneficii pentru sănătate. De altfel, dacă locul de muncă îți permite acest lucru, ai putea să o folosești în mod constant și la birou.

  1. Antrenament acasă cu gantere

Ganterele sunt mici, ieftine și te vor ajuta să îți lucrezi brațele. Cu ajutorul lor poți face nenumărate exerciții și poți alege diverse greutăți. Dimensiunile lor îți permit să le depozitezi oriunde în casa, iar prețul lor e unul ce poate fi considerat derizoriu. Ganterele sunt, probabil, cele mai mici și cele mai ieftine accesorii pe care le poți utiliza acasă pentru a face sport.

Dacă îți dorești să faci sport, nu trebuie neapărat să mergi la o sală departe de casă sau să plătești lunar un abonament. E foarte simplu să faci sport acasă, după propriul program, cu clipurile muzicale sau serialele preferate la televizor și cu o cheltuială minimală.

Sursa foto: nd3000/Shutterstock

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"