3 sfaturi de la bucătarii profesioniști pentru femeile cărora nu le place să gătescă

De Unica.ro pe 30 august 2017

Unele persoane reușesc să facă minuni din câteva ingrediente, însă altele privesc bucătăria ca pe un loc de tortură, iar sfaturile acestea lor le sunt adresate.

Gătitul poate fi relaxant, însă poate fi și extrem de neplăcut dacă te numeri printre persoanele pentru care pregătirea meselor se rezumă la desfacerea cutiei de pizza sau ambalajelor de la mâncarea chinezească. Bucătarii îți oferă câteva sfaturi care te  vor convinge că poți pregăti mâncăruri absolut delicioase cu minimum de efort și ingrediente. Uite ce sfaturi au:

  • Dotează-ți bucătăria cu câteva ustensile de bază

Dacă mereu improvizezi când vine vorba despre gătit, e de înțeles de ce nu îți place să te apropii de aragaz și de cuptor. Când ai ustensilele care fac toate activitățile din bucătărie mai simplu de făcut, este o adevărată plăcere să gătești. Nu trebuie să faci ravagii în magazinele de profil, ci doar să ai câteva lucruri de bază.

Un cuțit bun este primul lucru care îți trebuie pentru a pregăti mâncarea mai ușor. Dacă nu știi să-l folosești foarte bine, atunci poți apela la răzătoare. Pentru pregătirea mâncărurilor sunt de bază aceste două ustensile, plus o tigaie antiaderentă, o tavă de cuptor și o oală. Pentru deserturi, un astfel de mixer de bucătărie îți va fi de ajuns pentru rețete de bază. E singurul de care ai nevoie pentru a face brioșe, checuri, cremă de zahăr ars sau clătite.

Dacă ai în bucătărie aceste ustensile ești pregătită să gătești o mulțime de mâncăruri.

  1. Folosește mai mult cuptorul decât aragazul

Cuptorul nu este nici pe departe atât de folosit pe cât ar merita. Dacă l-ai folosi mai des totul ar deveni mai ușor, dar și mai sănătos. Practic, până și banalii cartofi prăjiți sunt mai usor de făcut dacă îi pui la cuptor. În plus, mirosul acela de prăjeală se transformă într-un miros plăcut, iar cât timp cartofii stau în tavă stropiți cu puțin ulei de măsline și diverse condimente, tu te poți ocupa de altceva.

Exemplul cu cartofii poate fi aplicat la orice. Un somon la cuptor cu garnitură de legume se poate face în 5 minute de muncă propriu-zisă, iar rezultatul este o mâncare mai gustoasă și mult mai sănătoasă, cu mai puțin deranj în bucătărie. Nu te feri de cuptor, face totul mult mai ușor.

  1. Folosește rețete simple, bazate pe ingrediente puține. Uite câteva exemple

Dacă nu îți place să gătești, chiar nu ai niciun motiv să încerci rețete grele. Unele dintre cele mai gustoase mâncăruri se pregătesc atât de simplu, încât merită din plin să-ți rupi 10 minute din timp pentru a le prepara. Orice tip de pește se pregătește cu foarte mare ușurință la cuptor alături de legume, la fel și puiul. Practic, tot ce ai de făcut este să speli carnea, să o condimentezi și să o pui în tavă. Nici ciorbele sau supele nu sunt atât de greu de făcut dacă alegi să le pregătești pe cele de legume. Foarte ușor de făcut sunt și unele rețete din bucătăriile internaționale, așa cum este hummusul, de pildă, pentru care nu trebuie decât că dai prin blender năutul și să adugi restul de ingrediente.

La deserturile despre care îți vorbeam mai sus – chec, cremă de zahăr ars, clătite americane etc – tot ce trebuei să faci este să amesteci ingredientele cu un mixer, să pui amestecul într-o tavă sau în forme speciale și să le pui în cuptor.

Gătitul nu trebuie să fie greu și consumator de timp. Folosește cele trei sfaturi de mai sus și vei vedea că poți pregăti acasă o mulțime de mâncăruri și deserturi gustoase.

Sursa foto: Shutterstock

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița

Motivul bizar pentru care regina Elisabeta a II-a mănâncă banane cu furculița