3 reguli de frumusețe de care sa ţii cont primăvara

Cum îți adaptezi rutina de îngrijire a pielii primăvara? La ce trebuie să fii atentă? Citește în articolul de mai jos!

În primul rând, începe prin a-ți revizui trusa de cosmetice și produsele de îngrijire – scapă de cele expirate sau chiar de cele desigilate de peste un an. Folosindu-le totuși, e posibil să te alegi cu iritații ale pielii, coșuri, eczeme etc. Alte trei reguli de frumusețe de care să ții cont primăvara:

Citește și: Ce nevoi are pielea ta în funcție de vârsta pe care o ai.

 

  1. Schimbă crema de față. Crema de îngrijire facială pe care ai folosit-o pe timpul iernii trebuie schimbată cu o cremă de faţă mai uşoară, mult mai hidratată, recomandă Diana Marandiuc, Trainer Naturys România. Temperaturile mai ridicate dau impuls pielii să producă mai mult sebum, ca proces de protecţie a acesteia faţă de razele solare. Rămâi fidelă aceleiaşi game de produse faciale potrivită tipului de ten pe care îl ai. Primvăvara e momentul să alegi o cremă mult mai fluidă care să aibă la bază ingrediente active care oferă hidratare maximă pielii.
  2. Acordă atenție exfolierii. Pe timpul iernii exfolierea feţei trebuie făcută cu mare grijă, deoarece pielea este uscată din cauza frigului. Primăvara fă-i tenului un peeling o dată pe săptămână, folosind un exfoliant blând, cu particule abrazive fine. Peelingul regenerează pielea, elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi închide porii. Dacă ai un ten sensibil, folosește un peeling enzimatic care are la bază papaya, pentru că acest ingredient exfoliază delicat, spune specialistul.
  3. Folosește musai protecţie solară. Razele solare, în special cele UVA sunt foarte nocive pentru piele, provocând îmbătrânirea prematură – proces numit fotoîmbătrânire. „Este necesar, odată cu schimbarea anotimpului, să pui mai mult accent pe produse de protecţie solară. Indiferent dacă produsul de îngrijire are inclus în componenţa sa un ingredient natural care îţi oferă o protecţie solară, este necesar să aplici peste acesta un produs cu protecţie solară cu factor de procteţie 30 SPF sau 50 SPF“, consideră Diana.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Frumuseţe
Vă recomandăm: