3 recomandări pentru ca prima impresie să fie pozitivă, la următoarea întâlnire

De Unica.ro pe 27 decembrie 2017

Este nevoie doar de o scurtă privire, poate doar de trei secunde, pentru ca cineva să te evalueze când îl întâlnești pentru prima dată. În acest timp scurt, își formează o opinie despre tine pe baza aspectului tău, a limbajului trupului tău, a comportamentului tău, a manierelor tale și a modului în care ești îmbrăcată.

Cu fiecare nouă întâlnire, suntem evaluați și impresia primei întâlniri este definitorie pentru relația ce se va lega. Aceste prime impresii pot fi aproape imposibil de reparat sau de anulat, făcând primele întâlniri extrem de importante, pentru că ele stabilesc tonul pentru relațiile care urmează. Iată de ce îți propunem 3 idei care pot contribui la o prima impresie pozitivă:

  1. Fii punctuală

Cineva pe care îl întâlnești pentru prima dată nu este interesat de „scuza ta cea mai bună” pentru întârziere. Planifică întâlnirea astfel încât să ajungi cu câteva minute mai devreme. Ia-ți un timp de rezervă care să permită flexibilitatea unor eventuale întârzieri în trafic sau pentru a recalcula ruta. Punctualitatea este foarte importantă pentru prima impresie iar o întârziere semnificativă dăunează acesteia.

Poartă întotdeauna un ceas la mână și stabilește-ți un interval maxim pentru fiecare activitate pe care o desfășori înainte de întâlnire. Poți găsi pe elefant.ro o mulțime de  ceasuri de mana cu design minunat, pentru toate gusturile. Vei îmbina astfel estetica și funcționalitatea.

2. Prezintă-te potrivit

Cheia unei impresii bune este să te prezinți în mod corespunzător.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte, așa că aspectul cu care te afișezi pentru prima oară spune multe despre tine persoanei pe care o întâlnești. Vrei să investești timp și energie pentru ca aspectul tău să creeze o primă impresie potrivită?

Începe cu modul în care te îmbraci. Care este rochia potrivită pentru această ocazie? Într-un cadru de afaceri, trebuie să fii diferit îmbrăcată față de o întâlnire cu un potențial partener de viață. Nu doar ocazia contează, dar și mediul din care provii sau din care provine interlocutorul își spun cuvântul: un angajat al unei agenții de publicitate se va îmbrăca diferit față de un contabil.

Pentru întâlniri de afaceri și sociale, îmbrăcămintea potrivită variază de asemenea între țări și culturi, deci trebuie să acorzi o atenție deosebită atunci când ești într-un cadru sau într-o țară necunoscută. Asigură-te că știi tradițiile și normele.

Un aspect ordonat, curat și aranjat este potrivit pentru majoritatea ocaziilor. Nu uita de manichiură, coafură și machiajul discret.

3. Fii atentă la limbajul corpului

Când vine vorba de a face prima impresie, limbajul corpului, precum și aspectul, vorbesc mult mai mult decât cuvintele.

Utilizează limbajul corpului pentru a proiecta încredere și siguranță. Stai în picioare, zâmbește, fă contact vizual, salută cu o strângere de mână fermă. Toate acestea te vor ajuta să emani încredere și să încurajezi o interacțiune plăcută.

Aproape toată lumea devine puțin nervoasă atunci când întâlnește pe cineva pentru prima dată, ceea ce poate duce la ticuri nervoase sau la  palme transpirate. Fiind conștientă de ticurile tale nervoase, poți încerca să le ții sub control. Controlul anxietății sau al unui râs nervos îți va oferi încredere.  

3 recomandări pentru ca prima impresie să fie pozitivă, la următoarea întâlnire

Este de la sine înțeles că bunele maniere și comportamentul politicos contribuie la o impresie bună. De fapt, orice altceva poate ruina singura șansă pe care o ai la o primă părere pozitivă. Oprește telefonul mobil, nu te repezi asupra mâncării și menține-ți zâmbetul pe buze. Fii cea mai bună variantă a ta.  

 Sursa foto: Unsplash

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital

Prima poză cu Florin Busuioc, după ce a fost externat din spital