3 idei simple pentru a-ți transforma baia într-un SPA luxos

De Unica.ro pe 16 aprilie 2018

Atunci când te gândești la o zi petrecută la SPA, primul lucru care îți vine în minte este relaxarea și răsfățul de care ai parte. Însă nu avem întotdeauna timp sau bani pentru a ne permite să petrecem o zi într-un centru de wellness. Totuși, dacă vrei să trăiești aceleași senzații ca la un SPA profesionist și elegant, poți recurge la o altă soluție: amenajarea unei băi care să îmbine confortul și relaxarea unui centru de wellness.

Chiar dacă nu dispui de un spațiu generos în baia din locuința ta, există câteva idei de design care pot transforma complet ambientul din această încăpere și pe care le poți pune în practică cu minimum de efort:

Ai grijă la detalii atunci când renovezi

Multe centre SPA au podele placate cu lemn, care le conferă un aer de confort și relaxare. Însă într-o baie de apartament este aproape imposibil să plachezi întreaga podea cu lemn, în condițiile în care sunt șanse mari să ai probleme apoi cu umiditatea sau infiltrațiile de apă care să strice aspectul lemnului. În schimb, alege unul dintre aceste modele de gresie de calitate, în nuanțe neutre de bej sau alb, al căror aspect luxos le face ideale pentru orice tip de baie. După cum vezi, prețul lor este unul accesibil, pe care oricine și-l poate permite, așa că vei rămâne cu bani și pentru a-ți dota baia cu alte accesorii sau piese de mobilier.

Creează stări și sentimente cu ajutorul aromoterapiei

Un alt detaliu important care te poate ajuta să recreezi atmosfera dintr-un SPA ține de simțuri. Aromoterapia joacă un rol esențial în starea de relaxare pe care ți-o induce timpul petrecut într-un centru de wellness. Lumânările sau bețișoarele parfumate, mirosul loțiunilor de corp sau al uleiurilor esențiale pentru masaj te pot ajuta să te eliberezi de stres, dar și să scapi de stările de anxietate. Amenajează-ți un colț, în baie, cu câteva lumânări parfumate și o colecție de loțiuni de corp, geluri de duș sau uleiuri cu arome de vanilie, scorțișoară, roiboos, căpșune sau cocos. Acestea vor parfuma aerul din baie și îți vor induce o stare plăcută de fiecare dată când intri în încăpere.

Alege materiale și decorațiuni cu aspect natural

Întoarcerea la natură și simplitate este un principiu de la care nu se abate niciun centru de SPA. De aceea, din baia ta nu ar trebui să lipsească plantele decorative, în special unele cu aspect exotic, sau cutiile de depozitare din răchită sau lemn, pentru că dezordinea este cel mai mare inamic al aerului seren pe care încerci să îl reproduci. Creează spații de depozitare ascunse sau alege un dulap înalt, cu rafturi largi, pe care să le umpli cu niște cutii din ratan.

De asemenea, așa cum probabil ai observat deja, multe centre de SPA pun la dispoziția clienților prosoape de un alb imaculat, halate și papuci, pentru a-i ajuta să se simtă cât mai în largul lor. Nu ignora acest detaliu și dotează-ți baia cu câteva prosoape de dimensiuni mari, în culori neutre sau în nuanțe de verde sau albastru, care să amintească de natură, alege un halat cât mai moale și niște papuci și poți să îți planifici deja următorul weekend de relaxare, chiar la tine acasă.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: PlusONE

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA

Povestea neștiută din viața Petrei Kvitova, cea care a detronat-o pe Simona Halep în clasamentul WTA