3 idei inspiraționale de design pentru amenajarea unei grădini de revistă

De Unica.ro pe 14 august 2018
Vara vrem să ne petrecem tot timpul liber afară, în aer liber, iar cei mai avantajați sunt aceia care au o curte plină de verdeață, pe care să o poată transforma într-o adevărată oază de relaxare.

Timpul petrecut în aer liber poate ameliora stările de depresie și anxietate, ne poate ajuta să ne deconectăm de la stresul cotidian și de la aglomerația urbană, mai ales atunci când ne refugiem într-un loc familiar și confortabil. Însă pentru ca grădina ta să se transforme într-un loc în care să îți petreci timpul cu plăcere, este nevoie de câteva îmbunătățiri și modificări minore, care să sporească funcționalitatea și confortul acestui spațiu.

Dacă ai nevoie de inspirație, aceste imagini cu sfaturi de amenajare pentru gradina te vor convinge să nu irosești acest spațiu lăsându-l nefolosit la adevăratul său potențial. Iar dacă nu te poți decide între numeroasele stiluri disponibile, iată câteva propuneri în funcție de ce îți dorești de la spațiul din grădina ta:

Grădina cu foișor, ideală pentru relaxare

Grădinile cu foișor au un farmec aparte și sunt perfecte pentru cei care caută un loc în care să evadeze din zgomotul orașului și să își reîncarce bateriile. Foișoarele îți asigură și un grad sporit de confort, astfel că te vei bucura de vremea petrecută în grădină chiar dacă nu ești o mare amatoare de timp petrecut în natură.

De asemenea, trebuie să știi că foișoarele pot fi construite atât pe dimensiunile unei grădini spațioase, cât și pentru o grădină micuță și intimă, astfel încât nu ar trebui să pornești de la premisa că nu te-ai putea bucura de un asemenea accesoriu.

Grădina colorată de vară, pentru un plus de energie

Dacă se întâmplă adeseori să îți inviți prietenele în grădină la cafea și taclale, atunci ar trebui să pui accent în amenajarea acestui spațiu pe organizarea locurilor de ședere, precum și pe paleta de culori pe care o vei folosi. Pentru a crea o grădină plină de energie, cu o atmosferă veselă, poți combina culori vii, precum roșu, portocaliu, galben sau albastru, care se vor îmbina armonios cu verdele naturii, dar vor arăta la fel de bine și toamna.

O banchetă din lemn sau chiar o canapea de exterior, cu o măsuță de cafea și o umbrelă de soare, amplasate chiar în inima grădinii vor crea un punct central de interes, care va arăta bine și din punct de vedere estetic. Acesta poate deveni noul loc în care să îți bei cafeaua de dimineață și te vei simți mereu ca la o cafenea cochetă din mijlocul orașului, dar una lipsită de aglomerație și zgomot.

Grădina rustică, perfectă pentru familii

Decorul rustic al unei grădini este ideal nu numai pentru cei nostalgici, dar și pentru familiile mari, deoarece acest stil are câte ceva care să fie pe placul tuturor. O grădină rustică se caracterizează prin spațiul verde întins, unde copiii se pot juca pe timpul verii, poteci din lemn sau piatră, ieftin de făcut și utile mai ales când plouă și nu vrei să te murdărești, precum și prin foișoarele sau adăposturile masive din lemn, din care să poți admira natura.

Iar dacă la toate acestea mai adaugi și un grătar construit din piatră, ești gata să îți chemi toți prietenii în vizită, să gătiți ceva bun de mâncare, să povestiți și să vă distrați, în timp ce copiii se joacă la doar câțiva pași de voi.  

Oricare dintre aceste stiluri poate fi adaptat în funcție de propriile tale dorințe și gusturi. Mai important este să te decizi asupra a cum ți-ai dori să arate grădina ta, apoi să o amenajezi ghidându-te și după sfaturile de mai sus. Amenajarea unei grădini nu este atât de costisitoare pe cât ți-ai imagina și, chiar dacă nu ai timp sau resurse să o finisezi, va arăta la fel de bine precum îți imaginai.   

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:genky

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton

Ce a făcut Michelle Obama când o profesoară i-a spus că nu este suficient de bună pentru a fi admisă la Princeton