10 filme care îţi trezesc pofta de vacanţă

De Nicoleta Galeteanu pe 11 august 2010

Gândul că valul de căldură vine odată cu vacanţa ta şi că ţi-ai stabilit sejurul într-un loc mai încins decât asfaltul din Bucureşti nu sunt tocmai motive care te bucură.
Ca să nu cedezi complet toropelii, propunem o listă cu 10 filme extraordinare, care te vor mobiliza numaidecât pentru vacanţă.

Aşadar, pregăteşte pop-corn-ul, deschide aerul condiţionat şi aşează-te comod în fotoliu, căci după o astfel de aventură cinematografică îţi vei dori una adevărată. Iată 10 filme care se înscriu cu succes în genul producţiilor iubite de generaţii întregi de cinefili, copii şi adulţi deopotrivă.

1. Marea mahmureală (2009)

Doctorii nu recomandă astfel de lichide pe fondul unei toropeli aproape nevrotice, dar umorul este sănătos în orice condiţii meteo şi indiferent de starea de spirit.

Umor bun, scenariu reuşit şi personaje de… „comă”. Un tigru apărut din senin, un bebeluş martor şi burlacul sărbătorit dispărut în chiar ziua nunţii lui.

The Hangover este considerată una dintre cele mai bune comedii ale anului trecut.

2. Eliberarea

Presupunând că l-ai văzut măcar o dată din 1972, John Boorman te provoacă a doua oară la „eliberare”.

„Deliverance” este o aventură tulburătoare şi impresionantă, în care Burt Reynolds, Jon Voight şi Ned Beatty trăiesc o experienţă ce îi va marca definitiv.
Filmul este povestea unei călătorii periculoase cu caiacul. Însă nu râul este cel care le va fi duşman, ci oamenii pe care aceştia îi întâlnesc în munţi.

3. American Graffiti (1973)

Îţi mai aduci aminte cum erai înainte să mergi la facultate? Sau de colegii tăi?
Ce griji, ce probleme?! Şi totuşi, Steve se pregăteşte să plece la facultate, Curt, intelectualul clasei, ar trebui sa plece şi el, dar are unele dubii, iar Terry este un nătărău care încearcă cu disperare sa fie „cool”.

„American Graffiti” este o comedie de proporţii cu situaţii penale şi personaje ridicole, de unde vei învăţa totuşi un lucru:  să profiţi la maxim de timpul pe care îl ai.

4. Cronicile din Narnia: Leul, Vrăjitoarea şi Dulapul

Un film de aventură realizat în stilul clasic Disney, „Cronicile din Narnia” este o fascinantă poveste despre prietenie, dragoste şi aventură.

Filmul este povestea a trei copii care merg în vizită la o rudă deloc prietenoasă. Aici însă vor descoperi un dulap fermecat şi vor învăţa să se lupte cu personaje fantastice.

5. Summer School

Nimeni nu vrea să îşi petreacă vara la şcoală… doar dacă este condusă de domnul Shoop şi printre elevi se număra o stripteuză, un grup de tocilari şi o frumoasă imigrantă.

Filmul prezintă versiunea ideală a unei şcoli de vară, mai ales că în program sunt incluse şi excursii.

Vezi următoarele 5 filme care îţi redau cheful de vacanţă!

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară

Lavinia Pîrva este însărcinată. Ștefan Bănică va deveni tată pentru a treia oară