Pe ce poziție va intra România în concurs, în semifinalele Eurovision 2017

A 62-a ediție a concursului Eurovision 2017 va avea loc pe 13 mai în capitala Ucrainei, Kiev. Înainte de aceasta, reprezentanții țării noastre, Ilinca și Alex Florea, vor trebui să treacă de una dintre cele două semifinale, programate pe 9 și 11 mai. România va intra in concurs pe poziția a șasea, în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017

În luna ianuarie, în urma tragerii la sorţi, a fost stabilită împărţirea celor 43 de ţări care vor participa la ediţia din 2017 a celei mai mari competiţii muzicale, în cele două semifinale Eurovision.

Astfel, reprezentanții României vor intra la Eurovision 2017 pe poziția 6, în cea de-a doua semifinală, care va avea 19 participanți, față de semifinala din 9 mai, care reunește 18 țări în competiție.

Ilinca si Alex Florea vor canta piesa ”Yodel It” la Eurovision 2017

Dacă vi se par cunoscuți reprezentanții României la Eurovision 2017, aflați că aceștia au debutat în concursuri muzicale celebre. Ilinca a făcut parte din echipa Loredanei în cadrul emisiunii Vocea României din 2014 și Alex Florea a participat la concursul X Factor din 2015. Piesa „Yodel It”, pe care o vor cânta Maria Ilinca Băcilă și Alex Florea la gala Eurovision 2017, pune accentul pe jocul de cuvinte care a făcut-o cunoscută pe Ilinca încă de la audițiile emisiunii. Piesa câștigătoare a fost votată de 10,377 români, duminică 5 martie 2017 în cadrul Selecției Naționale.

Piesa „Yodel It” este scrisă de Mihai Alexandru, cel care a scris și piesa cu care Nicola a ajuns la Eurovision 2003, “Don’t break my heart”.

România va intra în concurs în semifinala Eurovision 2017 din 11 mai

Alături de Ilinca și Alex, pe 11 mai, vor mai urca pe scena Eurovisionului reprezentanții țărilor: Serbia, Austria, Rusia (dacă Ucraina va permite participarea), FYR Macedonia, Malta, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia, Israel.

Concursul Muzical Eurovision 2017 va fi cea de-a 62-a ediție anul acesta. Competiția va avea loc la Centrul International de Expoziții din Kiev, după victoria Ucrainei la concursul din 2016 în Stockholm cu melodia „1944”, interpretată de Jamala. Aceasta va fi a doua oară când Ucraina găzduiește concursul, după 2005, și al patrulea eveniment Eurovision, după găzduirea în 2009 și 2013 a Concursului Muzical Eurovision Junior.

Foto – Facebook/ Eurovision Romania (Ioana Hameeda)

Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Libertatea
Avantaje
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm:
?>