Leşin

Simptome

  • pierderea bruscă şi pentru scurt timp a cunoştinţei şi a funcţiilor vitale, din cauza opririi trecătoare şi reversibile a circulaţiei sangvine la nivelul creierului
  • apare la persoane emotive, cu labilitate psihică, în urma unor emoţii puternice

Principalele cauze

  • stenoză aortică (îngustarea orificiului aortei) sau mitrală (îngustarea orificiului valvei mitrale care separă atriul stâng de ventriculul stâng)
  • insuficienţă aortică
  • infarct miocardic
  • cardiopatie congenitală cianogenă (boală ce apare de la naştere şi este însoţită de culoarea vineţie a buzelor şi a unghiilor la copii)
  • tulburările de ritm rapid (tahicardie)
  • bloc A-V (vizibil pe electrocardiogramă)
  • miocardiopatie obstructivă (afectarea muşchiului inimii)
  • ateroscleroză cerebrală
  • bronhopneumopatii obstructive cu insuficienţă respiratorie marcată (sincopă respiratorie)
  • emoţii puternice
  • puncţii
  • dureri intense
  • compresiuni pe sinusul carotidian (sincopă reflexă – lovituri sau presiune la nivelul gâtului, ce declanşează o formă de leşin)

Tratament şi remedii naturiste pentru leşin

Primul gest

  • persoana afectată este aşezată în poziţia culcat, pentru a evita rănirea ei, în cădere
  • comprese cu apă rece pe frunte
  • se administrează lichide
  • este chemat de urgenţă medicul

Tratament clasic

  • vitamine
  • minerale
  • energizante
  • tratarea bolii de bază

Remedii naturiste

  • acupunctură
  • reflexoterapie
  • masaj terapeutic

tratament homeopat

  • Pulsatilla
  • Apis melifica
  • Ignatia
  • Moschus

cura cu ouă de prepeliţă

  • amestec din: 100 ml de suc de sfeclă roşie, 4 linguri de miere polifloră, 4 linguri de ulei de măsline extravirgin, 20 de gălbenuşuri de ouă de prepeliţă
  • preparare: se pun într-un recipient de culoare închisă, din sticlă, se toarnă apă rece peste acest amestec, se agită, se lasă la macerat 12 ore, după care se mai adaugă 1 linguriţă de pudră de busuioc şi 1 linguriţă de pudră de coada-calului; seagită din nou
  • administrare: cantitatea obţinută se împarte în 6 părţi; fiecare parte se consumă pe parcursul a 2 zile, cu o oră înaintea meselor principale; acest remediu, puternic vitaminizant şi energizant, se foloseşte o dată pe lună

măceşe

decoct: 2 linguriţe de fructe zdrobite la 500 ml de apă; se încălzeşte apa, iar fructele zdrobite se introduc în momentul în care aceasta este fierbinte; se fierbe 1 minut, după care se lasă în repaus, la infuzat, 15 minute; se strecoară şi se consumă peste zi, îndulcit cu miere de albine; cura durează 2 săptămâni

cătină şi miere de albine

într-un recipient din sticlă se pun 500 g de fructe de cătină zdrobită şi 300 grame de miere; se amestecă, apoi se lasă la macerat 7-8 zile; se consumă zilnic câte 1 linguriţă din acest amestec, până când se termină toată cantitatea; se efectuează o cură toamna şi alta primăvara.

amestec de plante

  • macerat din valeriană-1 linguriţă, sunătoare-1 linguriţă, ciuboţica-cucului-1 linguriţă, trifoi roşu-1 linguriţă
  • preparare: se pune amestecul de plante într-un recipient şi se toarnă, peste el, 50 ml de apă rece; se lasă la macerat 10 minute, apoi se toarnă 200 ml de apă clocotită şi se ţine vasul acoperit 3 minute
  • administrare: se strecoară şi se consumă seara, înainte de culcare.
Adaugă un comentariu