Durere abdominală în partea dreaptă

Simptome

  • durere cu caracter de crampe, constantă, chinuitoare, uneori chiar insuportabilă
  • poate iradia în capul pieptului, sub omoplat, pe mâna dreaptă şi uneori la nivelul coloanei vertebrale sau la nivelul părţii stângi a abdomenului

Principalele cauze ale durerii abdominale în partea dreaptă

  • dischinezii biliare (tulburări în procesul de evacuare a bilei de la nivelul vezicii biliare şi al căilor biliare)
  • colecistite (inflamaţii ale vezicii biliare)
  • litiază veziculară

Tratament şi remedii naturiste pentru dureri abdominale

Primul Gest

  • repaus la pat
  • evitarea efortului fizic şi psihic
  • regim alimentar strict
  • ceai cu efect antiacid, antispastic, antivomitiv, antiinflamator, antimicrobian

Tratament clasic

  • antispastice
  • antivomitive
  • analgetice

Remedii naturiste

  • acupunctură
  • reflexoterapie

tratament homeopat

  • Kali bicromicum
  • Lycopodium
  • Uranium nitricum

balneoterapie

  • Sângeorz
  • Ciunget
  • Vâlcele

dietoterapie

  • alimente recomandate: păpădie, spanac, anghinare, ţelină, pătrunjel, tomate, cireşe, vişine, mere, pere
  • alimente interzise: afumături, conserve, brânzeturi grase şi fermentate, ouă prăjite, eguminoase uscate, nuci, condimente iuţi

ulei de măsline

1 lingură, pe stomacul gol, înainte de masă, timp de o lună de zile, cu pauză de
10 zile; se poate relua pe termen lung

cură de ridichi şi miere

la 100 g de ridichi rase se adaugă 1 lingură de miere, această cantitate se consumă pe parcursul a 2 zile, dimineaţa, pe stomacul gol

gălbenele

infuzie: 2 linguriţe de flori de gălbenele la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute, se consumă 3 căni pe zi, înainte de mesele principale

frasin

infuzie: 2 linguriţe de frunze de frasin la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 8 minute, se consumă 3 căni pe zi, după mesele principale

turiţă mare

  • infuzie: 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se beau 2-3 căni pe zi
  • decoct: 1 lingură de plantă mărunţită la 250 ml de apă ce fierbe; se fierbe 10 minute, se beau 2 căni pe zi.
Adaugă un comentariu