• HOME
 • MODĂ
 • FRUMUSEŢE
 • VEDETE
 • RELAŢII
 • SĂNĂTATE
 • Divertisment
 • CARIERĂ
 • HOROSCOP
 • REVISTA UNICA
 • REŢETE
 • UNICA TV

Cum să scapi de durerea de dinţi

Uneori din neglijenţă, alteori de frică, eviţi să-i faci o vizită medicului stomatolog şi ajungi să te trezeşti cu o groaznică durere de dinţi. Ce-i de făcut?
de Unica.ro, 15 Iunie 2011

Încă din cele mai  vechi timpuri, plantele au ţinut cu succes locul medicamentelor din ziua de astăzi. Ani la rând au contribuit la alinarea diferitelor tipuri de afecţiuni, una dintre acestea fiind şi durerile de dinţi. Iată cum te poţi trata şi ce plante sunt indicate, dacă ai probleme cu dantura şi eşti adepta tratamentelor naturale.

Usturoiul

 

Cel mai utilizat remediu naturist împotriva durerilor de măsea, încă de pe vremea stră-străbunicilor noştri, este usturoiul. Ia un căţel de usturoi, taie-l pe din două şi pune-l într-un tifon, după care introdu-l în urechea de pe partea cu măseaua sau dintele bolnav. Ţine-l în ureche până ce durerea dispare.

 

Ceapa

 

 

De mare ajutor în tratarea gingiilor bolnave sau inflamate este ceapa. Stoarce sucul de la o ceapă şi diluează-l cu apă fiartă, în părţi egale, după care freacă-ţi gingiile bolnave cu acest amestec, de două-trei ori pe zi.

 

Muşeţelul

 

 

Alt leac împotria durerilor de dinţi sunt florile de muşeţel. Într-un ibric de 0,5 litri presară până la jumătate flori de muşeţel, toarnă apă clocotită până se acoperă florile şi pune-l pe foc, să dea în clocot timp de cinci minute. În compoziţie adaugă şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Lasă-l la răcit atât cât să poţi suporta lichidul în gură, după care clăteşte-ţi partea cu durerea de măsea. După prima clătire durerile vor spori în intensitate, dar la următoarele vor începe deja să se liniştească.

 

Castravetele

 

 

Foarte apreciat şi des folosit în tratarea durerilor de dinţi este şi castravetele. Ia un castravete proaspăt, dă-l pe răzătoare, stoarce-l printr-un tifon şi clăteşte-ţi gura cu sucul obţinut de 5-6 ori pe zi. Cu terciul rămas îţi poţi trata gingiile bolnave, prin aplicare timp de 10-15 minute.

Menta

 

 

Amestecă o linguriţă de mentă cu un pahar de apă clocotită şi lasă-le la răcit până când lichidul devine călduţ. Apoi strecoară infuzia şi ţine-o în gură pe partea cu dureri. În cinci minute durerea va dispărea.

Argila albă

 

 

De folos pentru durerea de dinţi este şi argila albă. Pune-o într-un tifon şi aplic-o pe gingia dintelui bolnav, timp de 30 de minute, de 3-4 ori pe zi, până ce durerea şi inflamaţia dispar.

 

Varza

 

 

Sucul de varză este folosit şi el în tratarea durerilor de dinţi. Trebuie să-l diluezi cu apă fiartă, în cantităţi egale, după care îţi clăteşti gura, pe partea cu durerea, de 3-5 ori pe zi.

 

Salcâmul alb

 

 

Toamna sau iarna poţi culege de pe crengile salcâmului alb mai multe păstăi cu seminţe. Fierbi timp de cinci minute vreo 15-20 de păstăi în 0,5 l de apă, după care laşi la răcit, până ce temperatura fierturii devine suportabilă când o ţii în gură. Cu lichidul obţinut îţi clăteşti gura de mai multe ori.

 

Cătina

 

Uleiul de cătină în combinaţie cu sarea fină te poate ajuta la tratarea dinţilor care se clatină, sângerează şi dor. Dintr-o linguriţă de ulei de cătină şi una de sare fină faci un amestec, apoi îţi frecţionezi gingiile de două ori pe zi, după ce te-ai spălat pe dinţi. Gura ţi-o poţi clăti după aceea cu apă călduţă. Tratamentul durează până la vindecarea dinţilor.

Urzica

 

Poţi calma durerile de dinţi sau măsele şi cu rădăcini de urzică. Pe acestea trebuie să le culegi ori toamna târziu, ori primăvara, în lunile martie-aprilie. Le pui la uscat, după care le toci mărunt. O lingură de rădăcini tocate se fierb timp de 5 minute într-un ibric cu 250 ml de apă. Lichidul trebuie băut câte o lingură din oră în oră.

 

Remediu pentru durerile de dinţi îmbrăcaţi

 

 

Într-un polonic, amesteci o linguriţă de sare, una de zahăr, puţin piper negru măcinat şi trei picături de oţet. Fierbi amestecul un minut, după care îl laşi la răcit. Apoi începi să formezi între degete biluţe de 5-6 mm diametru, cărora le poţi da forma unei pastiluţe prin apăsare. Pe una dintre acestea trebuie să ţi-o aplici pe gingia bolnavă. Este recomandat să ţii pastila în gură până la dispariţia durerilor. Atenţie, vei avea o salivare puternică, pe care va trebui s-o elimini!

 

URMĂREŞTE UNICA.RO
Unica.ro on Facebook
Aboneaza-te la newsletter
<

HOROSCOP

Berbec Berbec
Taur Taur
Gemeni Gemeni
Rac Rac
Leu Leu
Fecioară Fecioară
Balanţă Balanţă
Scorpion Scorpion
Săgetător Săgetător
Capricorn Capricorn
Vărsător Vărsător
Peşti Peşti
Berbec Berbec
Taur Taur
Gemeni Gemeni
Rac Rac
Leu Leu
Fecioară Fecioară
Balanţă Balanţă
Scorpion Scorpion
Săgetător Săgetător
Capricorn Capricorn
Vărsător Vărsător
Peşti Peşti
Berbec Berbec
Taur Taur
Gemeni Gemeni
Rac Rac
Leu Leu
Fecioară Fecioară
Balanţă Balanţă
Scorpion Scorpion
Săgetător Săgetător
Capricorn Capricorn
Vărsător Vărsător
Peşti Peşti
Berbec Berbec
Taur Taur
Gemeni Gemeni
Rac Rac
Leu Leu
Fecioară Fecioară
Balanţă Balanţă
Scorpion Scorpion
Săgetător Săgetător
Capricorn Capricorn
Vărsător Vărsător
Peşti Peşti

BLOGURILE UNICA.RO

Pasărea rock susţine primul concert la Sala Palatului
Au mai rămas doar cateva zile până la prima întâlnire live cu publicul a formației Pasărea Rock. Pe 25 martie..
Citeste tot articolul »